Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Meningsfullt på riktigt

En kvinna och en man ler mot kameran.
Johannah Sten och Patrik Esbjörnsson, sjuksköterskor inom vård- och omsorgsförvaltningen.

Johannah Sten och Patrik Esbjörnsson arbetar som sjuksköterskor inom vård- och omsorgsförvaltningen.

Patrik är en inflyttad skåning som har jobbat som sjuksköterska inom funktionsstöd i Karlstads kommun i sex år. 

– I mitt jobb hjälper jag människor med funktionsnedsättningar som har behov av vård och insatser. Mitt jobb är viktigt för att vi stöttar personer att kunna leva ett så fritt och eget liv som möjligt, genom att hjälpa dem med sådant de inte klarar av själva.

Patrik trivs med det omväxlande arbetet.

– Karlstads kommun en bra arbetsplats för att jag kan påverka och vara delaktig i utvecklingen. Här kan jag utvecklas, både som person och i min yrkesroll.

Vara med och utveckla

Johannah började i Karlstads kommun i februari 2019 och hon arbetar som sjuksköterska inom kommunens interna bemanningsgrupp. Hon upplever att hon får vara med och utveckla verksamheten, även som relativt ny medarbetare i kommunen.

– Det finns utrymme för frågor, nya perspektiv och fördjupade kunskaper i ett bra utbyte. Jag kan också utvecklas i min yrkesroll genom att vara delaktig i arbetsgrupper, utbildningar och projekt. Johannahs arbete är varierande med ett roterande schema med hembesök.

– Mitt jobb känns meningsfullt när jag märker att patienter och anhöriga är nöjda och uppskattar den hjälp vi kan ge dem.