Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Gatuchef

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Teknik- och fastighetsförvaltningens cirka 550 medarbetare bygger och sköter Karlstad. Med ansvaret för en trygg och vacker miljö sköter vi kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som städ, tryckeri, fordon och konferens. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.

Tjänsten är placerad på gatuenheten som ansvarar för drift, förvaltning och utveckling av gator, vägar, belysning, broar, trafikljus, renhållning på allmän platsmark samt vinterväghållning. Arbetet utförs i nära samarbete med övriga enheter och avdelningar inom teknik och fastighetsförvaltningen och även med externa samarbetspartners.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill medverka till att skapa en bra offentlig utemiljö för Karlstadsborna att vistas i. Det gör du i rollen som gatuchef.

Gatuenheten ansvarar för kommunens gator/vägar, gång- och cykelvägar, torg, broar samt belysning. Tillsammans med enhetens medarbetare levererar ni tjänster och service utifrån politiska direktiv och förväntningar inom givna ekonomiska ramar, så att medborgarna är nöjda med att leva och bo i Karlstad.

Ditt ansvarsområde är såväl ekonomi- som verksamhetsansvar, inkluderande personal- och arbetsmiljöansvar. I ansvaret ligger också att utveckla verksamheten för att uppnå ökad effektivitet och kvalitet.

Enhetens uppdrag ligger nära Karlstadbornas intresse och du kan förvänta dig en nära kontakt och kommunikation med bland annat politiken, media och medborgare.

Din närmsta chef är avdelningschefen och du ingår i avdelningens ledningsgrupp där du tillsammans med övriga enhetschefer samarbetar samt driver och utvecklar avdelningens arbete framåt.

Karlstads kommun erbjuder individuell handledning och gedigen chefsutbildning till alla chefer.

Kvalifikationer

För tjänsten krävs teknisk högskoleutbildning som civil- eller högskoleingenjör, eller annan likvärdig akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Meriterande är om din utbildning eller tidigare yrkeserfarenhet har varit med inriktning på väg- och trafikfrågor.

Du har chefserfarenhet och i ditt ledarskap är du prestigelös och lyhörd. Du har tidigare haft ansvar för projekt- ekonomi- och budgetarbete samt att det är meriterande med erfarenhet från offentlig upphandling.

Vi söker en person som vill bygga upp och utveckla arbetssättet och organisationen. Ditt jobb blir både operativt och strategiskt. Du vill jobba hos oss för att du tycker det är roligt att leda, utveckla och motivera dina medarbetare.

Som person är du kommunikativ och tycker om att skapa goda relationer på alla nivåer, vilket är viktigt i samspelet med politiker och medborgare. För att klara av uppdraget behöver du även vara strukturerad och ha en förmåga att planera och prioritera. Vi ser även att du är en lagspelare som har lätt att samarbeta och nätverka.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Ansök senast

Referensnummer

TFN-2020-3313

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Charlotte Gustafsson
Avdelningschef
054 - 540 57 41
charlotte.gustafsson@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.