Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Förskollärare till Zakrisdals förskola

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

En av våra förskollärare har föräldraledigt fram till årsskiftet därav blir det ett tillfälle att få komma till oss på ett vikariat.
Zakrisdals förskola är en liten enhet på 3 avdelningar i dagsläget.
En härlig gård med både fruktträd, buskar och odlingar. Utemiljön är i fokus och nyttjas dagligen. Alla avdelningar samverkar för att skapa en gemensam trivsel och trygghet för barnen på förskolan. På Zakrisdals förskola har vi positiva och engagerade förskollärare/barnskötare som bygger upp verksamhet tillsammans med barn och vårdnadshavare. Pedagogerna på förskolan har ett mycket gott samarbete, god sammanhållning och stor arbetsglädje. Gården samt närhet till skogen lockar till många aktiviteter.
Vi strävar efter att vår verksamhet skall hålla en hög kvalité där barn och föräldrar ska känna sig trygga och mötas av en välkomnande atmosfär och där det finns utrymme för delaktighet och inflytande. Vi har en välplanerad verksamhet och ett tydligt fokus på lärandet.
Det handlar om att skapa goda relationer och utveckla lyhördhet och positivt samspel med barnen som en grund för trygghet och lärande. Vi har ett utforskande arbetssätt. Genom att ställa öppna frågor är avsikten att få barnen att tänka och reflektera.
Vi värnar om gott bemötande och vill att alla ska känna sig välkomna! Vi söker en erfaren förskollärare som är väl förtrogen med förskolans pedagogiska uppdrag.

Arbetsbeskrivning

Zakrisdals förskola är en mötesplats där viktiga relationer byggs för att kunna utvecklas i en positiv gemensam miljö.
Vi värnar om varandras olikheter, vi tar tillvara på varandras kunskaper och förmågor, vi ser dem som en möjlighet och tillgång till att tillägna oss nya färdigheter. Vi utgår från det kompetenta barnet, att barnet har en egen röst, egna kunskaper och förmågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
- är legitimerad förskollärare
- har erfarenhet av yrket sedan innan
- är engagerad och har god samarbetsförmåga
- har förmågan att ta egna initiativ, kommunicera och vara flexibel
- har ett tydligt fokus på barns lärande och tror på det kompetenta barnet.
- tar ditt uppdrag på allvar, har metoder och ser din roll som aktiv i att vara med och utveckla en stimulerande lärmiljö.
- är väl förtrogen med förskolans styrdokument och ha god förmåga att omsätta detta i både teori och praktik.
-har förmågan att sprida arbetsglädje och att du har gott bemötande och tycker om att skapa relationer till såväl små som stora.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ett professionellt och trevligt bemötande gentemot såväl barn som vuxna.

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Omfattning

Deltid

Tillträdesdatum

Tidsbegränsad till

Ansök senast

Referensnummer

A963008

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Erika Axelsson
Rektor
054-5403551
erika.axelsson@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.