Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Serviceelektriker med tele/data kompetens

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Karlstads Bostads AB ägs av Karlstads kommun och ingår i koncernen Karlstads Stadshus AB. Vi äger och förvaltar ca 7 500 bostäder och 750 lokaler med ett fastighetsvärde på 5,4 mdkr. Sammanlagt är vi cirka 130 anställda som arbetar efter visionen Vi skapar hem med livskvalitet för Karlstadsborna. KBAB står inför flera stora utmaningar framöver, bland annat kring nyproduktion och att tillsammans med vår ägare bidra till att Karlstad blir en ännu bättre stad att leva och bo i. Avdelning Förvaltningsstöd har som övergripande uppdrag att stötta den löpande förvaltningen i frågor rörande teknisk förvaltning och energianvändning utifrån bolagets övergripande mål och uppdrag. Som medarbetare hos oss värdesätter vi professionalism, delaktighet och engagemang. Vi strävar också efter att ta tillvara på de kvaliteter som jämställdhet och mångfald tillför arbetslivet. Läs gärna mer om oss på kbab.se.

KBAB söker en driven serviceelektriker till avdelning förvaltningsstöd. Är du en engagerad serviceelektriker med erfarenhet av tele- och dataanläggningar kan detta vara ett jobb för dig!

Arbetsbeskrivning

I rollen som serviceelektriker kommer du främst att arbeta med olika service- och installationsarbeten utifrån fastighetsbeståndets behov. Du planerar och genomför dina uppdrag självständigt men har ett nära samarbete med tekniska specialister, bovärdar och entreprenörer. I uppdraget ingår även att ha dialog med hyresgäster inför och under utförande av uppdrag. En del i uppdraget är också att arbeta med tele/dataanläggningar.

Exempel på arbetsuppgifter är:

- Elinstallationer
- Hantering av elfel i lägenheter
- Nätverksinstallationer
- Mätning och felsökning
- Arbete med tele/dataanläggningar
- Utveckla arbetssätt och metoder utifrån aktuell branschkunskap

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom service och installation. Rollen kräver att du har god branschkunskap och självständigt kan arbeta med el- och nätverksinstallationer, felsöka och åtgärda fel samt hantera ritningar. Du behöver också ha erfarenhet av arbete med tele/dataanläggningar. Du är en problemlösare som kommer med innovativa och nytänkande lösningar som du sedan genomför i verksamheten.

Dina personliga egenskaper är viktiga och vi söker en engagerad, ansvarstagande och självgående kollega. För att lyckas i rollen som serviceelektriker behöver du ha ett systematiskt arbetssätt och arbeta strukturerat med att kvalitetssäkra ärenden och utveckla effektiva rutiner. Du har god prioriteringsförmåga och är flexibel så du kan värdera olika arbetsuppgifter utifrån vad som är viktigast för bolaget. Du är duktig på att självständigt ta ansvar och driva många olika parallella ärenden och processer. Då du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt tror vi att du är förtroendeingivande och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer.

Du har gymnasieutbildning inom elteknik eller annan bakgrund som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Arbetet kräver att du har god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift, samt att du har goda IT-kunskaper och kan bidra i vår digitala utveckling. B-körkort är ett krav.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Ansök senast

Referensnummer

A974017

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Peter Hagström
Teknisk chef
054-540 16 99
peter.hagstrom@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.