Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Rekryteringsdag till kök och städ barn- och ungdomsförvaltningen

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

I Karlstads kommun finns ett sextiotal förskolor och ett trettiotal grundskolor. Vi har en vikariepool dit vi nu söker fler vikarier inom kök och städ.

Arbetsbeskrivning

Vi söker kockar och ekonomibiträden till vår vikariepool.

Har du ett stort intresse för matlagning, tycker om att ge god service och har ett trevligt bemötande, då är det kanske dig vi söker. Du har en god samarbetsförmåga samt är ansvarsfull och noggrann. Vikariepoolen ger dig ett meningsfullt arbete med ett stort kontaktnät och möjligheten att få erfarenhet av att jobba i storkök. Vi arbetar i verksamheter där det är daglig kontakt med barn och elever, vilket gör att du ska tycka om att vara i en sådan miljö

Vi söker dig som kan arbeta självständigt men även i grupp och är intresserad av våra verksamheter. För att anställas som kock krävs en kockutbildning eller erfarenhet av att arbeta i storkök. I arbetet som ekonomibiträde ingår det både städning och livsmedelshantering.

Arbetsuppgifter kock;
- Matlagning
- Salladsberedning
- Portionering/packning
- Diskning/städning
- Egenkontroll

Arbetsuppgifter ekonomibiträde;
- Hjälpa avdelningarna med frukost och mellanmål
- Mottagning av lunch, förberedelser och efterarbete
- Disk
- Städning av förskoleavdelningar samt gemensamma utrymmen
- Beställning av varor

Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att bli kallad till vår rekryteringsdag. De som får en inbjudan kommer under rekryteringsdagen att träffa våra kostchefer och enhetschefer städ på en speedintervju. Efter intervjutillfället kommer de sökande som går vidare att bli erbjuden betald praktik ute i våra verksamheter.

Innan du får vikariera i våra förskolor och grundskolor är ett krav att du kan visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Handläggningstiden för ett utdrag är cirka två veckor och du beställer det själv via Polisens webbplats. Beställ gärna utdraget i samband att du nu skickar in din ansökan, så du har allting klart om du går vidare i rekryteri

Kvalifikationer

Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet ifrån liknande arbete. För att arbeta som kock krävs utbildning eller motsvarande.

Vårt krav är att du kan arbeta minst två hela dagar i veckan, arbetet kan även innebära arbete på helger. Du ska ha fyllt 18 år och det är viktigt att du behärskar det svenska språket. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Kassa- och serveringsvana är meriterande.
Det är även meriterande men inget krav att ha tillgång till bil och ha körkort, eftersom arbetet är förlagt till olika geografiska områden i vår kommun.

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Omfattning

Timavlönad

Ansök senast

Referensnummer

A979609

Antal arbetstillfällen

10

Kontaktperson

Helene Andersson
Kostchef
054- 540 33 65


Elisabet Rabe
Kostchef
054-540 30 01


Fredrik Lundqvist
Kostchef
054- 540 37 04


Caroline Häggqvist
Kostchef
054-540 29 48


Övrigt

Karlstads kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.