Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Redaktionell kommunikationsstrateg

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Kommunledningskontoret arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan lever och bor här och för framtida Karlstadsbor. Vi är cirka 220 medarbetare som tillsammans fokuserar på strategisk och hållbar tillväxt, ofta i samverkan med näringsliv och andra delar av samhället. Vi arbetar bland annat med ekonomi, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT.

Karlstads kommun söker en kreativ kommunikationsstrateg med inriktning på redaktionellt arbete till kommunikationsavdelningen på kommunledningskontoret.

Arbetsbeskrivning

Du kommer ansvara för den löpande redaktionella planeringen och samordningen av nyheter i våra kommunikationskanaler. Du kommer också ansvara för att planera och producera intressant och aktuellt redaktionellt innehåll för webb och sociala medier som bidrar till att öka kännedomen om kommunen, vår vision och värdegrund. Du kommer även bli redaktör för vår interna app som är under utveckling för att stärka vår interna kommunikation och vi-känsla i organisationen.

I rollen ingår också att arbeta med mediekontakter, ansvara för vår medieuppföljning och vårt pressrum samt att ge kvalificerat kommunikationsstöd i olika projekt. Du har ständig kontakt med olika delar av kommunen, både ledning och medarbetare, i en rådgivande och stödjande roll. Denna tjänst är nyinrättad och du kommer vara både strateg och operativ.

Vi kan erbjuda dig en härlig arbetsplats med kvalificerade och engagerade kollegor som hjälps åt och som gillar att gå till jobbet. Vi har moderna lokaler mitt i centrala Karlstad och erbjuder medarbetarförmåner som till exempel flexibel arbetstid, semesterväxling, friskvårdsbidrag och cykelförmåner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen inom kommunikation eller journalistisk och några års erfarenhet från operativt kommunikationsarbete. Du måste vara en driven skribent och bra på att fotografera och filma. Vi vill helst att du är lite av en redaktionell expert.

Du är en samhällsintresserad kreativ lagspelare med god förmåga att arbeta strukturerat och självständigt. Du är lösningsfokuserad, gillar att samverka med andra och vågar prova nya vägar. Du tar initiativ och ansvar och du levererar. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet. Längre fram i rekryteringsprocessen kommer vi be dig lämna arbetsprov.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Ansök senast

Referensnummer

A978155

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Kristina Fransson
Kommunikationschef
054-540 10 22
kristina.fransson@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.