Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Vi söker engagerade skolsköterskor till barn- och ungdomsförvaltningen i Karlstad

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Alla barn och ungdomar ska ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och personliga utveckling för att de utifrån sina egna förutsättningar ska kunna utvecklas så långt som möjligt enligt utbildningens mål. Vi vet att den medicinska delen av elevhälsan spelar en viktig roll för elevernas förutsättningar. Vill du vara med och utveckla den gemensamma elevhälsans arbete så kanske du är någon av de skolsköterskor som vi nu söker.

Arbetsbeskrivning

Som skolsköterska ingår du i skolans elevhälsoteam. Elevhälsoteamet är skolpersonalens stöd i elevhälsoarbetet och då främst i det främjande och förebyggande arbetet. Teamet leds av rektor och i teamet ingår även kurator, skolpsykolog och specialpedagog. Elevhälsan bidrar till att främja elevernas lärande, utveckling och hälsa.
Skolsköterskans uppdrag är att tillföra medicinsk kompetens och ansvara för de insatserna. Alla elever erbjuds hälsobesök och vaccinationer. Du ska även erbjuda och utföra hälsosamtal enligt gällande riktlinjer, organisera och medverka vid skolläkarmottagning. Du kommer också att ingå i ett nätverk med andra skolsköterskor i kommunen med gemensamma möten, handledning och utbildning.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Ansök senast

Referensnummer

A956660

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Kristina Norman
Verksamhetschef för medicinska elevhälsan
054-540 29 07


Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.