Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Lärare till Norrstrandsskolan 4-6

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

På Norrstrandsskolan åk 4-6 står vi för ett relationellt perspektiv där vi lägger stort fokus på att skapa tillgängliga lärmiljöer för alla våra elever. Vi har stort fokus på att främst arbeta främjande och förebyggande när det gäller elevhälsoarbetet. Vi arbetar efter hypotesen: om du mår bra, lär du bra och du mår du bättre. Alla elever ska ha en bärande och lärande relation med minst en vuxen på skolan.

Vi ställer höga krav på oss själva och våra verksamheter när det gäller att äga ansvaret för att skapa tillitsfulla relationer med alla våra elever. Vi har inställningen att alla elever gör rätt om de kan och att det är viktigt för oss att det går bra för våra elever.

På Norrstrandsskolan satsar vi särskilt på engelska. Våra elever i årskurs 4-6 läser mer engelska än vad timplanen föreskriver. Vi har även musikklasser. Eleverna fullgör sin grundskoletid i musikklass och går i samma klass till och med årskurs 9. Målsättningen är att ge eleverna goda kunskaper i musik, vokal träning och erfarenhet av att framträda inför publik. Vi arbetar med musik varje dag och det är mycket körsång på schemat. Konserter och andra framträdanden är ett roligt och viktigt inslag i elevernas utveckling.

Norrstrandsskolans årskurs 4-6 har 240 elever i 9 klasser.

Arbetsbeskrivning

• Du analyserar behoven hos de elever du undervisar och anpassar sedan din planering utifrån denna analys.
• Du skapar möjlighet för en stor grad av delaktighet hos dina elever och du utvecklar ständigt ditt arbete med att skapa tillgängliga lärmiljöer för samtliga elever.
• Du är mentor och genomför utvecklingssamtal utifrån vår rutin.
• Du kommer vara mentor i åk 6 och undervisa i IDH och ENG i 6A, 6B och 6C.

Kvalifikationer

Du är utbildad lärare med ämnesbehörighet i ENG och IDH, men gärna i fler ämnen.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Ansök senast

Referensnummer

A971411

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Magnus Sjödin
Rektor
054-540 35 15


Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.