Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Lokalplanerare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Teknik- och fastighetsförvaltningens cirka 550 medarbetare bygger och sköter Karlstad. Med ansvaret för en trygg och vacker miljö sköter vi kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som städ, tryckeri, fordon och konferens. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.

Fastighetsavdelningen uppdrag är att vara långsiktiga fastighetsägare, tillhandahålla lokaler och boenden till kommunens verksamheter och bra miljöer för karlstadsborna. Vi har ca 600 000 kvm lokaler varav ca 470 000 kvm är egenägt. Avdelningen med ca 80 medarbetare ansvarar förutom lokalstrategiskt arbete och lokalplanering även för fastighetsförvaltning, drift och byggprojekt.

Arbetsbeskrivning

En av våra två lokalplanerare kommer att vara föräldraledig och vi söker därför nu en vikarie. I din roll arbetar du för ett effektivt nyttjande av våra lokaler. Du är en viktig spelare i jobbet med att utifrån kundens behov föreslå alternativa lokallösningar. Detta gör du genom att samverka med fastighetsägare, konsulter och kollegor.

Arbetet innebär att du:
• Upprättar nya hyresavtal
• Bevakar befintliga hyresavtal och omförhandlar eller säger upp vid behov.
• Ansvarar för inhyrningsärenden, letar reda på lämpliga lokaler och förhandlar med fastighetsägare.
• Kontinuerligt har dialog med våra hyresgäster i frågor som rör lokalförändringar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort engagemang för fastigheter och lokalplanering. Du ska ha relevant utbildning, exempelvis som fastighetsekonom, och/eller erfarenhet och kunskap om fastighetsekonomi och relevant juridik. Har du dessutom erfarenhet från kommunal verksamhet eller liknande organisationer så ser vi det som meriterande.

För att trivas i tjänsten behöver du vara van vid att arbeta självständigt och strukturerat med fokus på långsiktiga lösningar. Du är en ansvarsfull person som metodiskt driver dina uppdrag. Det är också viktigt att du är tydlig, har stor förmåga att prioritera och kan hålla givna tidsramar. I rollen kommer du att ha många kontaktytor, det är därför viktigt att du har ett relationsskapande arbetssätt och god förmåga att skapa ett kreativt arbetsklimat.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Omfattning

Heltid

Tidsbegränsad till

Ansök senast

Referensnummer

TFN/2020:2781

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Anna-Lena Ljung
Avdelningschef, Fastighetsavdelningen
054-540 68 38
anna-lena.ljung@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.