Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Nobelgymnasiet söker lärare till Bygg- och anläggningsprogrammet

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 6 500 elevers utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning på grundskole- och gymnasienivå, yrkeshögskola och svenska för invandrare. Våra skolor står för kunskap, erfarenhet, trygghet, kvalitet och glädje! Våra cirka 650 medarbetare skapar utbildning för alla.

Arbetsbeskrivning

Som lärare så arbetar du tillsammans med dina kollegor i arbetslag. På Nobelgymnasiet har vi ett utpräglat lagarbete. Du är aldrig ensam med utmaningar och frågeställningar. Vi hjälps åt i arbetslag och ämneslag att planera arbetet. Öppenheten mellan lärare är stor och vi har ett gemensamt ansvar för att alla elever ska lyckas. Tillsammans skapar vi en god lärandemiljö för våra elever.

Nu söker vi lärare till Bygg- och anläggningsprogrammet. I arbetsuppgifterna ingår undervisning med för- och efterarbete, mentorskap, tät kontakt med elever, vårdnadshavare, bransch och handledare på APL samt utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker en Yrkeslärare till Bygg- och Anläggningsprogrammet som har en bred och gedigen kunskap inom mark och anläggning. Du har yrkesbevis och viss maskinvana av grävmaskin och hjullastare. Förarbevis är meriterande. Du är utbildad lärare eller villig att studera.

Tjänsten passar dig som har en bred erfarenhet av branschen. Du är en kreativ person som tycker om att arbeta med ungdomar och sätter eleven i centrum. Du ska trivas med att jobba i arbetslag och kommer att ingå i ett Bygg- och Anläggningsarbetslag med både karaktärs- och kärnämneslärare.

Arbetslaget samarbetar nära varandra och stöttar varandra i undervisning och bedömning. Du kommer att arbeta med samtliga årskurser. För att trivas som lärare hos oss är det viktigt att Du är en lagspelare.
Vi söker vi dig som har lätt att samarbeta och är flexibel, öppen och van problemlösning och självständigt arbete.

Meriterande är förarbevis för hjullastare, grävmaskin/grävlastare, erfarenhet av ritningsläsning, grävsystem, rörläggning, utsättning och vägbyggnad. Du har körkort minst B, gärna BECE, digitalförmåga och behärskar svenska i tal och skrift.

Stor vikt läggs vid förmågan att möta, motivera och utveckla elever med olika förutsättningar.

Den svenska skolan färgas mycket av digitalisering och det är en stor fördel om du har erfarenhet av att arbeta med digital utrustning, hjälpmedel och läromedel.

Det är viktigt att du trivs i lärarrollen och i det ledarskap som läraryrket innebär samt att du är trygg i dina kunskapsområden.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Ansök senast

Referensnummer

A972350

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Davy Henriksson
Tf rektor
054-540 14 57
davy.henriksson@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.