Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Miljö- och hälsoskyddsinspektör, inriktning miljöskydd

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Miljöförvaltningens cirka 40 medarbetare arbetar förebyggande för människors hälsa och livsmiljö. Genom myndighetsutövning ser vi till att lagar och regler följs som rör livsmedel och miljö. Vi driver flera miljö- och klimatprojekt, ger rådgivning i miljö- och konsumentfrågor och arbetar strategiskt för att Karlstad ska utvecklas på ett hållbart sätt.

På tillsynsavdelningen arbetar idag ca. 20 inspektörer som är indelade i tre olika team: livsmedels-, hälsoskydds- respektive miljöteam. Då miljöteamet behöver förstärkas söker vi ytterligare en miljö- och hälsoskyddsinspektör.

Vi tror på samverkan och dialog och har därför samlat kommunens samhällsbyggare och arbetar i nya moderna lokaler fem minuters promenad från Karlstad C.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att, tillsammans med övriga sex kollegor, ingå i miljöteamet med huvudsakliga arbetsuppgiften tillsyn enligt miljöbalken inom ämnesområdet miljöskydd. Arbetet omfattar alla förekommande arbetsuppgifter inom miljötillsynen såsom planerad tillsyn av miljöfarliga verksamheter, handläggning av inkommande anmälningar, ansökningar, remisser etc.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning med inriktning mot miljö- och hälsoskydd eller annan naturvetenskaplig utbildning som vi bedömer likvärdig. Arbetslivserfarenhet av tillsynsarbete inom miljöbalkens område är meriterande. B-körkort är ett krav.

Vi söker dig som är positiv, driven och är van att ta ansvar och arbeta strukturerat. Du har en förmåga att styra mot uppsatta mål. Vidare är du serviceinriktad, kan arbeta självständigt men också samarbeta och bidra till ett gott arbetsklimat. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Ansök senast

Referensnummer

MN 2020-2423

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Britt Carlsson
Avdelningschef
054-5404650


Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.