Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Avdelningschef för administrativ avdelning

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Karlstad är en attraktiv tillväxtkommun och en motor i Värmland med cirka 95 000 invånare och 7000 medarbetare som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vi har stort fokus på tillväxt och långsiktig hållbar utveckling. Vårt arbete bygger på helhetssyn och vi arbetar tillsammans inom koncernen för att våra tjänster och vår service ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för, det vill säga Karlstadsborna,

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Vill du få möjligheten att forma en ny avdelning som erbjuder ett serviceinriktat stöd till organisationens chefer och medarbetare med rättssäkerhet som ledstjärna?
Avdelningen är ombildad och koncentreras kring ansvar för rättssäker myndighetsutövning, effektiva administrativa processer och nämndens administration. Avdelningen utgör en serviceinriktad funktion med stöd till chefer på förskolor och skolor samt tjänstemän på central förvaltning.

Arbetsbeskrivning

Avdelningen ansvarar för utredningsarbete, tillsyn och tillståndsgivning av fristående skolor, skoljuridik och ett antal centrala administrativa processer som skolval, barn- och elevregistrering, placeringar av förskolebarn, diarium och arkiv. Du kommer att ingå i förvaltningens ledningsgrupp och ha budget och personalansvar för avdelningens medarbetare. Vi erbjuder en arbetsmiljö där det ryms både allvarsamt ansvarstagande för en viktig samhällsuppgift och lättsam kollegialitet där det råder god arbetslust.

Kvalifikationer

Utbildning och erfarenhet:

• Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom juridik, statsvetenskap, rättsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig
• Erfarenhet av att arbeta i offentlig sektor och av att driva förändrings-och utvecklingsarbeten.
• Erfarenhet av leda stöd- och serviceinriktad verksamhet med rättssäker myndighetsutövning.

Du har ett starkt rättspatos och förmåga att leda i komplicerade och komplexa sammanhang. Med närvaro, drivkraft och inspiration står du stadigt i förändringsprocesser och är lyhörd för verksamheternas behov. Du har erfarenhet av att leda, planera, organisera och följa upp arbetet, så att du tillsammans med medarbetarna levererar goda resultat. Du har en helhetssyn med förmåga att hålla ihop delarna samt erfarenhet av att leda andra strateger.

För oss är det viktigt att du tycker att utbildning för barn och unga är ett av de viktigaste uppdragen man kan bidra till och att du har intresse för omvärldsförändringarAnställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Ansök senast

Referensnummer

A976072

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Maria Kjällström
Skoldirektör
054-540 39 82


Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.