Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Verksamhetsutvecklare digitalisering

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Teknik- och fastighetsförvaltningens cirka 550 medarbetare bygger och sköter Karlstad. Med ansvaret för en trygg och vacker miljö sköter vi kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som städ, tryckeri, fordon och konferens. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.

Som verksamhetsutvecklare tillhör du staben för de tekniska förvaltningarna, det vill säga teknik- och fastighetsförvaltningen, stadsbyggnadsförvaltningen och miljöförvaltningen. Staben har cirka 50 medarbetare fördelade på fyra enheter: ekonomienheten, HR-enheten, informationsenheten och utvecklingsenheten. Du kommer att vara placerad på utvecklingsenheten där systemförvaltare, verksamhetsutvecklare och verksamhetscontroller är organiserade. Vi arbetar i trevliga aktivitetsbaserade lokaler i Samhällsbyggnadshuset i Inre hamn.

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetsutvecklare hos oss är din främsta arbetsuppgift att vara med och leda det digitala förändringsarbetet tillsammans med kollegorna på både utvecklingsenheten och ute i kärnverksamheten. Tillsammans vidareutvecklar och realiserar vi aktiviteterna i våra förvaltningsövergripande handlingsplaner för digitalisering. Arbetet innebär en tät och nära kontakt med verksamheterna där du inspirerar till nya arbetssätt och stöttar i förändringsresan.

Du har de tre tekniska förvaltningarna som arbetsfält för att genomföra våra utvecklingsprojekt och -uppdrag. Det kan till exempel innebära att du leder ett förändringsarbete där arbetsprocesser förändras, ibland genom användande av ny teknik som smarta sensorer, robotar eller drönare. Hos oss är inte tekniken i centrum utan den nytta den skapar genom förändrade arbetssätt, så arbete med informationshantering, digital kompetens, kulturförändring, ledar- och medarbetarskap, strukturer och processer är också viktiga perspektiv i den digitala verksamhetsutvecklingen.

I din roll som verksamhetsutvecklare kommer du att arbeta tillsammans med personal som har olika kompetens, bakgrund och erfarenhet för att säkerställa att olika perspektiv tas till vara i projekten och att resultaten blir hållbara över tid. Ditt arbete kommer i varierande omfattning innebära uppgifter såsom projektledning, införandestöd, workshops, processkartläggning och kravställning vid upphandling.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Ansök senast

Referensnummer

TFN/2020:1696

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Anna Nordenfelt
Utvecklingschef
054-5406774
anna.nordenfelt@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.