Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Handläggare för bostadsanpassningsbidrag

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Teknik- och fastighetsförvaltningens cirka 550 medarbetare bygger och sköter Karlstad. Med ansvaret för en trygg och vacker miljö sköter vi kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som städ, tryckeri, fordon och konferens. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.

Din tillhörighet blir inom enheten fastighetsprojekt där det förutom handläggare för bostadsanpassningsbidraget finns ett antal byggprojektledare.

Arbetsbeskrivning

Som handläggare för bostadsanpassningsbidrag inom fastighetsavdelningen arbetar du med myndighetsutövning med en lag som grund. Bostadsanpassningsbidrag är ett bidrag som personer med funktionsnedsättning kan söka för att göra sitt eget boende ändamålsenligt. Arbetet innebär utredningar i personens boendemiljö, att komma med förslag på tekniska anpassningar av bostaden samt fatta beslut om bidrag. Utredningarna görs oftast i samverkan med personen som söker bidrag, anhöriga, arbetsterapeuter, entreprenörer m fl. Bidraget kan beviljas till privatpersoner i alla åldrar.

Arbetet innebär bland annat hembesök hos privatpersoner och administrativa uppgifter som ex registrering av ärenden, handläggning av ansökningar, bedöma kostnader, hantera offerter och fakturor samt postutskick. Du blir en av två handläggare som tar beslut i dessa ärenden.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Ansök senast

Referensnummer

TFN/2020:2116

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Pernilla Kortzon
enhetschef fastighetsprojekt
054-540 67 64
pernilla.kortzon@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.