Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Arkivarie till barn- och ungdomsförvaltningen

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Arbetsbeskrivning

Har du ett starkt samhällsengagemang och intresse av att jobba i offentlig förvaltning? Är du en driven och engagerad person som vill vara med och bygga upp något nytt? Vi söker en arkivarie som ska driva och ansvara för barn- och ungdomsnämndens arkiv- och dokumentplan. Vi arbetar med att förstärka vår kompetens inom dokument- och ärendehanteringen och vårt uppdrag är både inspirerande och intressant där du kommer bli en viktig länk.

I rollen som arkivarie ska du vara sakkunnig i arkivfrågor och bevaka detta vid förändringar. I ditt arbete utbildar och stödjer du enheternas kontaktpersoner i arkivkunskap. Du kommer att utreda, ordna, vårda och förteckna arkivbestånd samt utföra traditionellt arkivariearbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning eller universitetsexamen där minst 40 poäng/60 hp motsvarar arkivvetenskap. Vi förutsätter att du har god kunskap om offentlighet och sekretess, arkivlagen samt arkivredovisning. Det är meriterande om du har erfarenhet som arkivarie i kommunal verksamhet.

Som person är du drivande, strukturerad och serviceinriktad. Du kan självständigt planera och organisera arbetet. Att arkivera och bygga upp arkiv kräver systematisk förmåga. Du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter, samarbetar effektivt med andra och skapar goda relationer.

Du har god digital kompetens och du bör ha god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt. Vi utgår från att du har stort intresse av IT-relaterad dokumenthantering.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Ansök senast

Referensnummer

A975815

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Elisabeth Holmberg Solberg
Tf Avdelningschef
054-540 36 47
elisabeth.holmberg.solberg@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.