Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Miljö- och hälsoskyddsinspektör, inriktning livsmedel

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Miljöförvaltningens cirka 40 medarbetare arbetar förebyggande för människors hälsa och livsmiljö. Genom myndighetsutövning ser vi till att lagar och regler följs som rör livsmedel och miljö. Vi driver flera miljö- och klimatprojekt, ger rådgivning i miljö- och konsumentfrågor och arbetar strategiskt för att Karlstad ska utvecklas på ett hållbart sätt.

Tillsynsavdelningen ansvarar för miljöbalkstillsyn, livsmedelskontroll och miljöövervakning. På avdelningen arbetar idag ca. 20 inspektörer och är indelade i tre olika team: livsmedels-, hälsoskydds- respektive miljöteam. I och med utökade uppdrag för teamet, söker vi nu en ytterligare miljö- och hälsoskyddsinspektör.

Arbetsbeskrivning

Du kommer huvudsakligen att arbeta med offentlig kontroll med stöd av livsmedelslagstiftningen. Arbetsuppgifterna omfattar planerad kontroll vid livsmedelsanläggningar, handläggning av inkommande ärenden såsom registrering av livsmedelsanläggning, utredning av misstänkt matförgiftning och klagomål samt därtill tillhörande administrativt arbete.

Kvalifikationer

Du har en universitets- eller högskoleutbildning där livsmedelskontroll, livsmedelsmikrobiologi, livsmedelskemi, livsmedelsteknik eller livsmedelshygien ingår eller har en annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Arbetslivserfarenhet av tillsynsarbete inom livsmedelsområdet är meriterande.

Vi söker dig som är positiv, driven och lösningsfokuserad. Du har förmåga att arbeta strukturerat och tar ansvar för ditt individuella uppdrag och även för gruppens gemensamma mål och resultat. Du är serviceinriktad, kan arbeta självständigt men kan också samarbeta och bidra till ett gott arbetsklimat. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

B-körkort krävs.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Ansök senast

Referensnummer

MN 2020-2425

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Britt Carlsson
Avdelningschef
054-5404650


Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.