Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Dirigenten, Karlavagnen och Klasmossens förskola söker förskollärare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Dirigentens, Karlavagnen och Klasmossens förskolor ligger på Kronoparken. Förskolorna har närhet till skogen, biblioteket samt universitetet. Förskolornas pedagogiska ide bygger på att man som förskollärare undervisar i en lärmiljö under en längre tid, dokumenterar de målstyrda processerna i lärmiljön och lyfter det till analys med kollegerna under reflektionstiden. Vi arbetar i storarbetslag med överanställningar. Detta innebär att vi alltid är ordinarie personal på jobb och vi behöver inga vikarier i utbildningen. Arbetssättet har gjort att arbetsmiljön har förbättrats och stressen har minskat hos pedagogerna. Vill du se och höra mer om vår pedagogiska ide så finns det en film på pedagog Värmland som beskriver arbetssättet ytterligare. (https://pedagogvarmland.se/filmer/organisation-undervisning-i-forskolan). Vill du får en inblick i utbildningen söker du upp vår facebooksida Förskolorna Dirigenten, Karlavagnen och Klasmossen. Varje tillsvidareanställd förskollärare får en egen Ipad för att underlätta arbetet kring dokumentationen. Som anställd på förskolorna har man friskvård inlagt på schemat. Vi tränar tabata, cirkelträning samt smidighet tillsammans. Som anställd i Karlstad kommun får du arbetskläder.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dej som är utbildad förskollärare. Du ska vara en person som ser möjligheter istället för hinder, som fungerar väl i arbetslag som i självständigt arbete. Du förväntas vara med och driva utveckling tillsammans med rektor, specialpedagog, snickerista, pedagogista samt kollegor. Du ska vara en medforskande förskollärare som är nyfiken och undervisar i lärmiljöer med fokus på att alla barn ska få den utbildning som de har rätt till. Du ska bidra till arbetsglädje och utmana barnens och kollegornas tänkande och lärande.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Ansök senast

Referensnummer

A954888

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Pernilla Malmgren Johannesson
Rektor
054-5403664
pernilla.malmgren.johannesson@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.