Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Kommunikationsstrateg – sociala medier

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Kommunledningskontoret arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan lever och bor här och för framtida Karlstadsbor. Vi är cirka 220 medarbetare som tillsammans fokuserar på strategisk och hållbar tillväxt, ofta i samverkan med näringsliv och andra delar av samhället. Vi arbetar bland annat med ekonomi, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT.

Karlstads kommun söker en vikarierande kommunikationsstrateg med inriktning på sociala medier till kommunikationsavdelningen på kommunledningskontoret.

Arbetsbeskrivning

En av våra strateger kommer fokusera på våra kommande webbprojekt, och vi söker dig som under tiden vill axla ansvaret för kommunikationen i sociala medier och leda vårt team för sociala kanaler. Karlstads kommun är främst aktiv på Facebook, Instagram, Linkedin, och Youtube. Du ska engagerat följa utvecklingen, ta fram riktlinjer, ge användarstöd och utbilda organisationens övriga redaktörer.

Du kommer också att ge kvalificerat kommunikationsstöd i olika projekt och aktivt medverka i kommunikationsverksamhetens löpande arbete. Du har ständig kontakt med olika delar av kommunen, både ledning och medarbetare, i en rådgivande och stödjande roll. Detta vikariat tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas och det finns chans att vikariatet förlängs.

Vi kan erbjuda dig en härlig arbetsplats med kvalificerade och engagerade kommunikationskollegor som hjälps åt och som gillar att gå till jobbet. Vi har moderna lokaler mitt i centrala Karlstad och erbjuder medarbetarförmåner som till exempel flexibel arbetstid, semesterväxling, friskvårdsbidrag och cykelförmåner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen inom kommunikation eller journalistik och några års erfarenhet från kommunikationsarbete. Du bör ha dokumenterad erfarenhet av att arbeta med sociala medier och vara intresserad av att leda vårt utvecklingsarbete inom detta område, samt ha erfarenhet av att ge kommunikationsstöd i en stor organisation.

Du är en samhällsintresserad kreativ lagspelare med god förmåga att arbeta strukturerat och självständigt. Du är lösningsfokuserad, gillar att samverka med andra och vågar prova nya vägar. Du tar initiativ och ansvar och du levererar. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet.

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Omfattning

Heltid

Tidsbegränsad till

Ansök senast

Referensnummer

A978076

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Kristina Fransson
Kommunikationschef
054-540 10 22
kristina.fransson@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.