Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Tillsynschef

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Vård- och omsorgsförvaltningen ger stöd åt äldre och personer med funktionsnedsättning. Här arbetar runt 2 000 medarbetare inom vårdboenden, trygghetsboenden, hemtjänst, funktionsstöd, hälso- och sjukvård samt på vårt biståndskontor. Det är viktiga jobb där vi gör skillnad på riktigt. Vårt mål är att alltid ge professionell vård och omsorg med människan i fokus.

Biståndskontoret består av Biståndsenheten, LSS-enheten, Tillsynsenheten och en stabsfunktion.

Arbetsbeskrivning

Tillsynschefens uppdrag är att leda och fördela arbetet inom tillsynsenheten. Tillsynsenhetens ansvarsområde är att utforma kvalitetskrav, genomföra kvalitetsuppföljningar samt genomföra tillsyn såväl inom den externa verksamheten samt egen regi. Inom Tillsynsenheten inryms socialt ansvarig samordnare (SAS), medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) och medicinskt ansvarig för rehabilitering (MAR) som fullgör sina författningsreglerade uppgifter i relation till den hälso- och sjukvård som kommunen bedriver. Enheten ansvarar för arkivfrågor inom förvaltningen, ansvaret åligger en arkivarie och en administratör. Dietist är även organiserad under tillsynsenheten. Ansvaret för informationssäkerhetsfrågor och GDPR inom förvaltningen ligger på enheten och fördelas till arkivarie och utredare.

Tillsynschefen ingår i förvaltningsledningens stab, biståndskontorets ledningsgrupp, samt förvaltningens beställar- och utförargrupp. Tillsynschefen leder förvaltningens riktlinjegrupp, deltar på nämndens arbetsutskott och nämndmöten samt dialogmöten med privata aktörer. Som tillsynschef är du är direkt underställd beställarchefen.

I rollen som tillsynschef har du fullt ansvar för enhetens budget, personal, arbetsmiljö och verksamhetsutveckling.

I Karlstad kommun erbjuder vi individuell handledning och en gedigen chefsutbildning till alla chefer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning som socionom, inom hälso- och sjukvård, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Meriterande är erfarenhet från arbete i ledande ställning samt god kunskap av lagstiftnings- och tillsynsfrågor inom socialtjänst och hälso- och sjukvård.

Uppdraget kräver att du har lätt att kommunicera både i tal och skrift.

Du har en förmåga att skapa förtroende och är trygg i ditt ledarskap, vilket hjälper dig att driva och utveckla samarbeten. Med ett pedagogiskt och engagerat ledarskap levererar du goda resultat tillsammans med dina medarbetare.

Uppdraget kräver att du har ett öga för detaljer, men också att du kan se samband, dra slutsatser och se verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, dina ledaregenskaper och att du har engagemang för verksamheten. Det innebär att ditt ledarskap är linje med förvaltningens och verksamhetens värdegrund.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Ansök senast

Referensnummer

A974987

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Per Söderberg
Beställarchef

per.soderberg@karlstad.se

Tomas Nordman
HR-Specialist
054-5405859
tomas.nordman@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.