Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Karlstad söker skolpsykologer/PTP-psykolog

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Den centrala elevhälsan på Barn- och ungdomsförvaltningen i Karlstad kommun har till uppgift att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål genom att stödja skolorna i arbetet med att främja elevernas hälsa, utveckling och lärande. Arbetsplatsen är centralt organiserad där även fler professioner finns, bl.a. skolöverläkare, verksamhetschef för den medicinska elevhälsan och specialpedagoger med specialistfunktion.

Arbetsbeskrivning

Alla barn och ungdomar ska ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och personliga utveckling för att de utifrån sina egna förutsättningar ska kunna utvecklas så långt som möjligt enligt utbildningens mål. Vi vet att den psykologiska delen av elevhälsan spelar en viktig roll för elevernas förutsättningar. Vill du vara med och utveckla den gemensamma elevhälsans arbete så kanske du är den psykolog som vi nu söker. Tjänstens fokus är på det förebyggande och främjande arbetet och du representerar den psykologiska professionen i elevhälsan inom några elevhälsoteam i Karlstads grundskolor. Förutom det hälsofrämjande och förebyggande arbetet så ingår även utredningar av skolrelaterad karaktär. Du ingår i ett av de tre arbetslag som arbetar tillsammans i ett stödjande team mot grundskolorna i Karlstad, i teamet ingår fler psykologer och specialpedagoger med specialistfunktion. Arbetet innebär resor till och från skolor.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Ansök senast

Referensnummer

A956642

Antal arbetstillfällen

2

Kontaktperson

Anna Carlsson
Chef för den centrala elevhälsan
054-540 36 91
anna.carlsson@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.