Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

HR-specialist

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Vård- och omsorgsförvaltningen ger stöd åt äldre och personer med funktionsnedsättning. Här arbetar runt 2 000 medarbetare inom vårdboenden, trygghetsboenden, hemtjänst, funktionsstöd, hälso- och sjukvård samt på vårt biståndskontor. Det är viktiga jobb där vi gör skillnad på riktigt. Vårt mål är att alltid ge professionell vård och omsorg med människan i fokus.

Vi som jobbar på HR-staben är HR-specialister, HR-administratör, utvecklingsledare, löneadministratörer och HR-chef. Vi arbetar med olika typer av arbetsgivarstöd till våra chefer både operativt och strategiskt. Vi tolkar avtal och driver för oss strategiska arbetsgivarfrågor.

HR-staben arbetar med värdeskapande HR som ska leda till ett lärande, bidra till utveckling i verksamheten och förbättrad kvalitet för de människor vi är till för. Tillsammans med övriga enheter arbetar vi för att förvaltningen ska vara en attraktiv arbetsgivare.

Arbetsbeskrivning

Som HR-specialist är du ett professionellt och konsultativt stöd till chefer inom ett av våra verksamhetsområden. Du vägleder och stödjer i alla förekommande frågor inom HR. Det kan till exempel handla om arbetsmiljö, rehabilitering, personalärenden, rekrytering och mycket annat. Du har ett omväxlande och spännande uppdrag där arbetsuppgifterna kan innehålla alla områden inom HR och styrs till stora delar av det behov som finns i verksamheterna. Du deltar i verksamhetsområdets samverkansgrupp och ledningsteam.

Utöver det verksamhetsnära chefsstödet kommer du att arbeta med strategisk kompetensförsörjning på förvaltningsnivå. Arbetet omfattar alla delar inom kompetensförsörjning; attrahera, rekrytera, utveckla och avsluta. Du driver tillsammans med dina kollegor utvecklingsarbeten inom området, arbetet sker i samverkan med olika delar av verksamheterna. Du kommer även att ingå i en koncerngemensam arbetsgrupp kring strategisk kompetensförsörjning.

Du erbjuds ett omväxlande och spännande uppdrag där du kommer att behöva växla mellan att arbeta strategiskt och operativt inom dina ansvarsområden. Arbetet ställer höga krav på att du kan hantera flera parallella uppdrag samtidigt och ibland med snabba hanteringstider.

Vår grund är att var och en tar ett tydligt ansvar för sitt verksamhetsområde samtidigt som vi ser helheten och hjälper varandra vid behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning med HR-inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämpligt. Du ska ha erfarenhet av att ha arbetat brett med HR-frågor och av att driva HR-processer gärna med erfarenhet inom strategisk kompetensförsörjning.

Som person är du strukturerad och välorganiserad, du driver processer framåt och gillar att hålla ett högt tempo. Då arbetet styrs av verksamhetens behov måste du ha förmåga att snabbt ställa om och anpassa dig till ändrade förutsättningar.

För att lyckas i rollen krävs att du har god kommunikativ förmåga och kan vara rak i din dialog samtidigt som du har hög integritet och förmåga att skapa förtroendefulla relationer.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Ansök senast

Referensnummer

A977367

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Veronica Molander
Tf HR-chef
070-3497010


Camilla Teigen
HR-specialist
054-540 55 71
camilla.teigen@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.