Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Lärare åk f-3 Kronoparksskolan

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Kronoparksskolan är en f-3 skolan som är belägen i Karlstads största stadsdel. Vår skola har 375 elever och vi har ett tvålärarsystem, det innebär två utbildade lärare som jobbar i varje klass. Man delar på undervisningen, planeringsarbetet och kontakten med såväl vårdnadshavare som andra kontaktytor. Vi har en välfungerade Elevhälsa som stöttat lärarna och eleverna i deras arbetet, utöver det har vi en socialpedagog som arbetar förebyggande och främjande när det gäller sociala kontakter mellan eleverna, socialpedagogen stöttar även lärarna i skolan och på fritidshemmen.

Det är många som söker till Kronoparksskolan och det tycker vi är superkul. Eftersom elevantalet växer så behöver vi utöka vår personalstyrka. Därav finns det tjänst att söka.

Något som vi är stolta över på Kronoparksskolan är att vi är ett kugghjul i det vi kallar Hela Kronoparken. Det är ett nära samarbete med de förskolorna i stadsdelen och med Frödingskolan(årskurs 4-9). Det innebär att vi har ett kollegialt samarbetet mellan pedagogerna på de olika enheterna såklart även med barnen i förskolan och eleverna på Frödingskolan. Vi jobbar efter ett 1-16 årsperspektiv där vi barnet/eleven är i fokus. Vi levererar en hög kvalité på vår undervisning och utbildningen på Kronoparkensskolområde ger resultat i ett 1-16 års perspektiv. Vår devis är; Kronoparken utbildar för att agera och leva i en hållbar värld - våra olikheter är våra möjligheter. Vi jobbar aktivt för ett Lärande för hållbar utveckling, i alla våra beslut och riktlinjer finns ett hållbart perspektiv. På Kronoparksskolan jobbar vi kring tre olika teman under ett läsår, de har sin utgångspunkt i de Globala målen. Tillsammans men skolans Utomhuspedagoger och Skolkonstnär jobbar vi under fyra till sex veckor med ett gemensamt hållbart tema.

På Kronoparksskolan har alla elever en I-pad, mycket av vårt läromedel är digitalt och våra klassrum är fullt utrustade med digitala hjälpmedel.

Kronoparksskolan erbjuder även friskvård under arbetstid.

Arbetsbeskrivning

Som klasslärare på Kronoparksskolan ingår du i ett arbetslag som består av grundskollärare, förskollärare och fritidspedagoger. I arbetet som klasslärare ingår undervisning och mentorskap.

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och förmåga att skapa goda relationer med både barn och vuxna. Arbetet som klasslärare är kreativt, omväxlande och ställer krav på ett lösningsinriktat förhållningssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är positiv, nyfiken, lärande och reflekterande. Du ska ha en god förmåga att kommunicera och samarbeta med föräldrar och kollegor och en vilja att skapa goda relationer med eleverna. Vi värdesätter erfarenhet, kreativitet och engagemang.

Vi ser gärna att du har goda kunskaper inom digitalisering.
Du ska kunna arbeta självständigt och organisera en strukturerad och utvecklande arbetsmiljö för eleverna. Vidare vill vi att du ska ha lätt för att samarbeta, vara flexibel och positiv. Vi söker dig som vill och kan utveckla verksamheten och kvaliteten i undervisningen.

Lärarexamen/legitimation är ett krav.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Ansök senast

Referensnummer

A964006

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Maria Hultkrantz
Rektor
054-540 32 41
maria.hultkrantz@karlstad.se

Britt-Marie Melin
Biträdande skolledare
054-540 3319
britt-marie.melin@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.