Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Lärarassistent Modersmålsenheten

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Språk är människans främsta redskap för att tänka, kommunicera och lära. Genom språket utvecklar människor sin identitet, uttrycker känslor och tankar och förstår hur andra känner och tänker. Att ha tillgång till sitt modersmål underlättar också språkutveckling och lärande inom olika områden. Modersmålsenheten ansvarar för modersmålsverksamheten inom grundskola och gymnasieskola i Karlstads kommun. Vi erbjuder modersmålsundervisning och studiehandledning i ca 40 olika språk.

Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag som lärarassistent innebär att avlasta lärarna så att de i större utsträckning ska kunna fokusera på sitt kärnuppdrag, det vill säga undervisningsprocessen. I uppdraget ingår exempelvis att beställa och hantera läromedel och förbrukningsmaterial, hantera fakturor samt distribuera och hantera personaldatorer. Lärarassistenten har kontinuerlig kontakt med skolor i kommunen exempelvis för att meddela frånvaro och stämma av inkomna handlingar. I uppdraget ingår även arkivering, posthantering samt andra arbetsuppgifter av administrativ karaktär som enhetens lärare kan behöva avlastning med.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som lärarassistent är du självgående och har förmågan att ta egna initiativ. Du har ett gott bemötande och kan skapa goda relationer. Du har lätt att anpassa dig till olika situationer och bidrar med ditt kreativa synsätt.
Modersmålsenheten är en arbetsplats som präglas av olika perspektiv och du bör ha ett öppet och ödmjukt förhållningssätt samt god förståelse för betydelsen av interkulturell kompetens.
Du har minst gymnasieutbildning och goda kunskaper i det svenska språket såväl i tal som i skrift. Meriterande om du har erfarenhet från social arbete och med administration. Känner du igen dig i denna beskrivning? Då kan du vara precis den vi söker. Välkommen med din ansökan!

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Deltid

Tillträdesdatum

Ansök senast

Referensnummer

A963205

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Maria Gustafsson Boström
Enhetschef
054-540 36 11
maria.gustafsson.bostrom@karlstad.se

Christine Henningsson
Enhetschef
054-540 3821
christine.henningsson@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.