Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Miljö- och hälsoskyddsinspektör, inriktning hälsoskydd

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Miljöförvaltningens cirka 40 medarbetare arbetar förebyggande för människors hälsa och livsmiljö. Genom myndighetsutövning ser vi till att lagar och regler följs som rör livsmedel och miljö. Vi driver flera miljö- och klimatprojekt, ger rådgivning i miljö- och konsumentfrågor och arbetar strategiskt för att Karlstad ska utvecklas på ett hållbart sätt.

På tillsynsavdelningen arbetar idag ca. 20 inspektörer som är indelade i tre olika team: livsmedels-, hälsoskydds- respektive miljöteam. Då en av medarbetarna inom hälsoskyddsteamet ska gå på föräldraledighet söker vi nu en vikarie till teamet.

Vi tror på samverkan och dialog och har därför samlat kommunens samhällsbyggare och arbetar i nya moderna lokaler fem minuters promenad från Karlstad C.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att, tillsammans med övriga fyra kollegor, ingå i hälsoskyddsteamet med huvudsakliga arbetsuppgiften tillsyn enligt miljöbalken inom ämnesområdet hälsoskydd. Det innebär bland annat tillsyn av skolor, hygienlokaler, badanläggningar samt handläggning av anmälningar av sådana anläggningar. Därutöver arbetar vi med inomhusmiljön i bostäder bland annat i samband med klagomål men även mer systematiskt riktat till fastighetsägaren och deras egenkontroll.

Vi har också många enskilda avlopp, vilket innebär såväl handläggning av tillståndsansökningar som inspektioner av befintliga anläggningar.

Kvalifikationer

För den här tjänsten krävs att du har högskoleutbildning med inriktning miljö- och hälsoskydd eller annan naturvetenskaplig högskoleutbildning som vi bedömer likvärdig. Arbetslivserfarenhet av tillsynsarbete inom miljöbalkens område är meriterande.

Vi söker dig som är positiv, driven och är van att ta ansvar och arbeta strukturerat. Du har en förmåga att ta ansvar för ditt individuella uppdrag och även för gruppens gemensamma mål och resultat. Vidare är du serviceinriktad, kan arbeta självständigt men kan också samarbeta och bidra till ett gott arbetsklimat. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

B-Körkort krävs.

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Omfattning

Heltid

Tidsbegränsad till

Ansök senast

Referensnummer

MN 2020-2424

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Britt Carlsson
Avdelningschef
054-5404650


Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.