Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Resurs/pedagog till Bullerbyns förskola

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Bullerbyns förskola ligger i natursköna Vålberg, ett samhälle i den västra delen av Karlstads kommun.
I direkt närhet till förskolan finns fina grönområden och skog, skogen är ett härligt verktyg och ett extra rum för lek, lärande och utveckling.
Tillsammans skapar vi utveckling i barnens utbildning, framförallt hur vi arbetar med våra värdeord; trygghet, lärande, glädje, samspel, nyfikenhet och undervisning.

På Bullerbyns förskola präglas vår pedagogiska verksamhet av barnens nyfikenhet, intressen och lust till utveckling och lärande. Vi arbetar utifrån ett positivt, respektfullt förhållningssätt med tydlig struktur som skapar goda förutsättningar för barns utveckling. Vi strävar efter att skapa en trygg, stimulerande och föränderlig lärmiljö, där alla barn ska ha möjlighet att utveckla sitt tänkande och lärande utifrån sina egna förutsättningar.

Att vara en närvarande pedagog är mycket viktigt hos oss för att stötta och utmana barnen i sina lärprocesser och få undervisningen i utbildningen som en naturlig del.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ha ett övergripande ansvar för ett barn med ett fysiskt handikapp (Blödarsjuka) men det dagliga ansvaret i gruppen delar du med dina arbetskamrater.
Som resurs/pedagog samverkar du med övriga i arbetslaget och i förskolan för att barnen ska utvecklas efter sina behov och förutsättningar.
Du kommer att ingå i en enhet med förskollärare och barnskötare och är alltid delaktig i den pedagogiska verksamheten.

Vår förskola är en arbetsplats och en mötesplats där viktiga relationer byggs för att vårdas och utvecklas i en positiv gemensam arbetsmiljö.
Förskolan är barnens arena, en arena där unika individer möts utifrån sina förutsättningar, sina intressen, sin egen röst, sina erfarenheter och sina förmågor. En förskola där de har rätt till en utbildning som ska vara rolig, trygg och lärorik.

Vi får göra skillnad, vi värnar om allas lika värde, varandras olikheter och tar tillvara på varandras kunskaper, erfarenheter och förmågor.
Våra olikheter är en tillgång i vårt uppdrag för att skapa en likvärdighet och för att ha möjlighet att tillägna oss nya färdigheter.
Alla i förskolan ska mötas utifrån det egna värdet man har, bli bekräftad, lyssnad på och tagen på allvar.
Leken har en central betydelse för barnens utbildning och vårt förhållningssätt. I leken skapar vi en gemenskap och ett lärande där varje barn kan delta på sina egna villkor utifrån sina förutsättningar. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som resurs/pedagog med stort intresse för barn och varje barns behov av utbildning. Du ska ha barnen i fokus, ha ett positivt förhållningssätt och vara en förebild för barnen vi möter i förskolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som resurs/pedagog med stort intresse för barn och varje barns behov av utbildning. Du ska ha barnen i fokus, ha ett positivt förhållningssätt och vara en förebild för barnen vi möter i förskolan. Erfarenhet att arbeta med digitala verktyg i undervisningen och arbeta språkinriktat och med tecken som stöd är meriterande men inte avgörande.

DU
• tror på det kompetenta, unika barnet och att lärande sker i en miljö som är rolig, trygg och lärorik.
• ser möjligheter i vardagen och sprider arbetsglädje i såväl det lilla som i det stora sammanhanget.
• har förmåga att dela med dig av dina erfarenheter liksom ta till dig och lära av andras.
• har ett respektfullt, professionellt och positivt förhållningssätt mot barn, vårdnadshavare, kollegor och ledning.
• är bekant med förskolans styrdokument och har förmåga att omsätta dem i både teori och praktik.

Meriterande men inte avgörande om du har erfarenhet av;

• Arbete med barn som har fysiska handikapp
• Tecken som stöd och Tydliggörande pedagogik
• Språkutvecklande arbetssätt
• Arbete med digitala verktyg

Personlig lämplighet är det som är viktigast för oss

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Tidsbegränsad till

Ansök senast

Referensnummer

A977189

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Annika Gabrils
Rektor
054 - 540 31 69
annika.gabrils@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.