Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Skolkurator sökes till elevhälsoteamet på Fredricelundsskolan

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Arbetsbeskrivning

Övergripande uppgifter är att samverka inom elevhälsoteamet. Arbete med elever på grupp- och individnivå samt på uppdrag av rektor i det lokala elevhälsoarbetet med stort fokus på det främjande och förebyggande arbetet.

Kvalifikationer

Socionomexamen eller motsvarande utbildning. Djupa kunskaper om barn och ungdomar och deras utveckling och situation i samhället i stort. Kunskaper i beteende- och samhällsvetenskap, sociallagstiftning och socialt behandlingsarbete. Kunskap om den lagstiftning som styr skolverksamhet och sekretesslag är viktigt. Som skolkurator krävs att man kan arbeta självständigt och ta ansvar för det professionella arbetet. Det ger stor handlingsfrihet och krav på gott omdöme.

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta med andra samtidigt som du förväntas stå upp för din profession.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Ansök senast

Referensnummer

A964266

Antal arbetstillfällen

1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.