Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Speciallärare till Skåreskolan

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Beskrivning

Skåreskolan är en f-6 skola med tillhörande fritidshem. På skolan går det i dag ca 300 elever. 
För oss som arbetar på skolan är det viktigt att alla oavsett vem man är får möjlighet att lyckas i livet. Vi som arbetar på skolan hjälper varandra och delar vår kompetens sinsemellan för att på bästa sätt få eleverna att lyckas. Vi ser att olikheter förstärker och är en tillgång i vårt arbete.

Arbetsuppgifter

Som speciallärare på Skåreskolan ingår man i skolans elevhälsoteam. I elevhälsoteamet ingår kurator, skolpsykolog, speciallärare, skolsköterska, skolläkare och leds av rektor. Elevhälsoteamet är en viktig del i vårt arbetet för att skapa goda lärmiljöer och för att främja elevernas lärande, utveckling och hälsa. Den samlade kompetensen i Elevhälsoteamet  har i uppgift att skapa förutsättningar för att alla elever ska nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling.

Som speciallärare är du en mycket viktig länk i utvecklingsarbetet av elevhälsan. Du stödjer rektor och är en kvalificerad samtalspartner och handledare för skolans personal. Du genomför pedagogiska utredningar och medverkar i upprättandet och utvärderingar av åtgärdsprogram, ÅP. Du har förmåga att analysera elevers behov av särskilt stöd på ett övergripande plan, organisation och gruppnivå. Du bidrar till skolans utveckling genom att arbeta systematiskt, se helheten. Du delar gärna med dig och tar till dig av andras kunskaper/erfarenheter i arbetet med eleverna i syfte att nå kunskapskraven i våra kursplaner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utbildning som speciallärare. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Erfarenhet att dokumentera i PMO är ett plus. Din grundsyn präglas av att du ser möjligheter och har ett positivt förhållningssätt till din omgivning. Du har god kännedom om skolans styrdokument och förmåga att samarbeta mot uppsatta gemensamma mål. Genom din förmåga att lyssna in andra skapar du förtroende och goda relationer.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

20210111 eller enligt överenskommelse

Ansök senast

Referensnummer

2020/72

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Erik Holm
054-5405714