Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Avdelningschef Digital utveckling och innovation

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Kommunledningskontoret arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan lever och bor här och för framtida Karlstadsbor. Vi är cirka 220 medarbetare som tillsammans fokuserar på strategisk och hållbar tillväxt, ofta i samverkan med näringsliv och andra delar av samhället. Vi arbetar bland annat med ekonomi, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT.

Beskrivning

Avdelningen för Digital utveckling och innovation med sina 14 medarbetare tillhör Kommunledningskontoret och är en nybildad avdelning.  

Avdelningen arbetar såväl strategiskt som operativt genom att skapa förutsättningar för kommunkoncernens digitala utveckling samt att utveckla koncernens innovationsarbete. 

Du ansvarar för att avdelningens uppdrag, genom goda relationer med kommunkoncernens verksamheter, stödjer verksamheterna att uppnå sina mål med stöd av värdeskapande digitala lösningar.

Uppdraget utförs i nära samverkan med kommunens IT-chef där ni tillsammans ökar den strategiska styrningen av kommunkoncernens IT-och digitaliseringsverksamhet och realiserar denna.

 

Arbetsuppgifter

 • Verksamhets-, budget- och personalansvar för cirka 14 medarbetare.
 • Leda och samordna kommunkoncernens förmåga till transformation för att hantera kommande utmaningar 
 • Leda avdelningen utifrån tydliga och gemensamma mål och med stor förståelse för dess organisatoriska kontext finna strukturer och ramverk för avdelningens arbete 
 • Etablera metoder och arbetssätt som stimulerar hög innovationsförmåga
 • Utveckla samverkan med andra kommuner, andra offentliga aktörer, företag och akademi i syfte att öka möjligheterna till digital utveckling och innovation
 • Vara stöd vid behovsinventering och kravställning vid upphandling
 • Rapportera till utvecklingsdirektören och du ingår i utvecklingsdirektörens ledningsgrupp 
 • Ingå i kommunkoncernens IT-och digitaliseringsråd tillsammans med utvecklingsdirektör och IT-chefen. 
 • Bereda ärenden till politiken

Kvalifikationer

Vi vill att du som söker har akademisk utbildning på lägst kandidatnivå eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Har du genomgått ledarskapsutbildning ser vi det som meriterande.

Du har erfarenhet av:

 • chefs- och ledarskap
 • att leda och driva verksamhetsutveckling
 • att leda förändring- och utvecklingsarbete

 Meriterande är erfarenhet av:

 • arbete inom politiskt styrd organisation
 • att leda agila processer och agilt förhållningssätt
 • ledarskap även utan formellt mandat
 • att hantera och väga samman komplex information

 

Som person gillar du att driva förändring och att sätta riktning för team i en organisation.

Du är en trygg och kommunikativ ledare som skapar rätt förutsättningar för att tillsammans med dina medarbetare lyckas med förändring. 

Du motiverar medarbetare och team att fatta egna beslut men gör det utifrån en tydlig riktning, uppsatta mål och förväntat resultat.

Stark samarbetsvilja, uthållighet, förmåga att lyfta perspektiv och mod att ifrågasätta är andra egenskaper vi värdesätter.

 

I denna rekrytering samarbetar Karlstad kommun med oss på SOURCE. Din intresseanmälan gör du via länken nedan. Urval kommer att ske löpande därför vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 22 januari 2021.

https://source-executive.positionett.se/assignment.php?id=4604#top

Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Sofia Rasmusson, 070-508 03 28, sofia.rasmusson@source-executive.se eller Christine Perschon, christine.perschon@source-executive.se, 070-813 91 57.

 

Karlstads kommun tillämpar tidsbegränsade chefsförordnande på berörd förvaltning med en tillsvidareanställning i grunden.

 

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1