Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Stadsjurist

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Kommunledningskontoret arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan lever och bor här och för framtida Karlstadsbor. Vi är cirka 220 medarbetare som tillsammans fokuserar på strategisk och hållbar tillväxt, ofta i samverkan med näringsliv och andra delar av samhället. Vi arbetar bland annat med ekonomi, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT.

Arbetsuppgifter

Det går inte att hitta ett mer varierat juristjobb än jobbet som stadsjurist. Du jobbar både med offentlig rätt och civilrätt mot kommunens olika förvaltningar och bolag. Som jurist i Karlstads kommun kommer du att arbeta med varierande uppgifter inom många olika rättsområden. Exempel på arbetsuppgifter som förekommer är att granska och upprätta avtal inom en mängd olika områden, t.ex. aktieägaravtal, hyres- och arrendeavtal. Du kommer att skriva tjänsteskrivelser inför politiska beslut, skriva remissvar, ta ställning till frågor om utlämnande av allmänna handlingar samt företräda kommunen i domstol. Exempel på rättsområden som vi arbetar med är kommunallagen, förvaltningslagen, tryckfrihetsförordningen, LOU och LUF, aktiebolagslagen, LSS, föräldrabalken och jordabalken för att nämna några.  Vilka rättsområden brinner du för? Vad vill du lära dig mer om? Berätta gärna det för oss i din ansökan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har jur.kand-/juristexamen eller examen från rättsvetenskapligt program. Det är meriterande om du har genomfört notarietjänstgöring eller har annan erfarenhet av juridiskt arbete men vi har inget krav på arbetslivserfarenhet. Du har goda kunskaper i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Då arbetet som stadsjurist innebär ett nära samarbete med kollegor gillar du att möta och samarbeta med människor från olika professioner. Du uppskattar att vi arbetar tillsammans och stöttar varandra vid behov, samtidigt som du är självständig i ditt arbete. Du är bekväm i en konsultativ roll och har förmågan att se helheten i komplexa ärenden. Det är också viktigt att du är utåtriktad, positiv, lyhörd, pedagogisk och har en utpräglad servicekänsla. Då arbetet tidvis har högt tempo är du även självgående under tidspress och kan hantera flera frågor och ärenden parallellt. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Dan Tågmark, stadsjurist
054-540 10 04

Johan Lindgren, stadsjurist
054-540 80 18

Carina Wiberg, administrativ chef
054 540 10 03