Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Mätartekniker

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Karlstads El- och Stadsnät AB ägs av Karlstads kommun och är ett bolag som bygger och tar hand om det kommunala elnätet och fibernätet i Karlstad. Vi säkrar tillgången till elektricitet och bredbandstjänster för Karlstadsborna. Här arbetar cirka 80 medarbetare, bland annat el- och fibermontörer, ingenjörer, säljare och projektledare.

Beskrivning

Vi söker en serviceinriktad mätartekniker till vår mät- och driftteknikergrupp då vi står inför ett stort kommande projekt med utbyte av alla elmätare till våra kunder kommande år. Vill du vara med på denna resa?


Avdelningen består av drift, nätplanering, dokumentation och mätning. Vi är tillsammans arton stycken. Några av oss arbetar med mätrelaterande ärende i fältverksamheten där uppdrag består av mätarbyten, felavhjälpning och nyinstallationer.

Arbetsuppgifter

Detta är en viktig roll inom företaget och din kompetens ska ge fältmässigt stöd till våra förvaltare av mätinsamlingssystem samt vid vårt stora mätarbytesprojekt. Du kommer även att ingå i vårt dagjourteam och kommer där att bli en viktig spelare för oss framöver och vi ser att du får stora möjligheter att påverka denna grupps framtida arbete.

Arbetsuppgifterna kommer i huvudsak att bestå av mätaruppsättningar, mätarbyten, felavhjälpning och hantering av kommunikation till mätare. Även inkoppling av serviser, byggkraft och felavhjälpning i lågspänningsnätet kan förekomma. Det förekommer en del administrativa uppgifter också.

Det finns goda utvecklingsmöjligheter för dig som ser arbetsuppgifterna hos oss som intressanta och som vill vara med och utveckla både dig själv och vår verksamhet. Hos oss kommer du få möjlighet att gå branschspecifika utbildningar för utveckling i ämnet men även i arbetsmiljö och säkerhet då de är prioriterade områden.

Kvalifikationer

Krav
* Elteknikerutbildning
* Erfarenhet av självständigt arbete i elanläggningar inom lågspänningsområdet
* Kunskap om högspänning, centraler och ställverk.
* God datorvana
* B-körkort

Meriter
* Strömtransformator- och högspänningsmätning
* Erfarenhet installationsarbete, felsökning, skarvning av kabel.
* Auktorisation för elinstallationsarbeten
* Elsäkerhetsutbildning.

Vi söker dig som tycker om att möta människor varje dag och som är lätt att ha att göra med. Vi lägger stor vikt vid att du är serviceinriktad, välorganiserad, säkerhetsorienterad och alltid sätter kunden i fokus. Du är en kollega som gärna samarbetar, är en flexibel problemlösare som gärna hjälper till där det behövs och som triggas av att möta nya utmaningar. Beredskap kan komma att ingå i tjänsten.

Vi ser i en framtid att vi genom dig höjer vår kompetens inom strömtransformator- och högspänningsmätning och att du har ett driv för att utveckla dig inom mätteknik. Stor vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet. Vi tillämpar provanställning.

På Karlstads El- och Stadsnät får du en trygg anställning med en arbetsgivare som bryr sig om sina anställda. Hos oss ligger friskvård och god arbetsmiljö i fokus. Du får friskvårdsbidrag och vi har gym i våra lokaler. Du erbjuds också massage en gång i månaden.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Referensnummer

KNAT-2020-380

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Anders Åkesson
054 - 540 73 74