Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Verksamhets controller till Familjeavdelningen, vikariat

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor.
Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.

Arbetsuppgifter

I Verksamhetscontrollerns uppgifter ingår ledning och samordning av avdelningens redovisning samt bokslut, internkontroll, budget, ekonomiska analyser och prognoser. Du har även hand om fakturering för avdelningens avtal med externa parter. Din roll innebär också att tillsammans med förvaltningens ekonomiavdelning utveckla och kvalitetssäkra redovisningen samt budget- och uppföljningsprocessen. Som verksamhets controller är du ett konsultativt stöd till avdelningens chefer vad gäller ekonomifrågor och arbetar tätt tillsammans med avdelningens ledningsgrupp. Du ingår också i förvaltningens ekonomigrupp.Kvalifikationer

Högskoleutbildning inom ekonomi. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna från offentlig verksamhet, erfarenhet av att arbeta med IT-baserad ekonomi och verksamhetsstyrning och goda kunskaper i Excel. Arbetet ställer höga krav på både förmåga till samarbete och självständighet att uttrycka sig i tal och skrift, analytisk förmåga, tydlighet, och god förmåga att snabbt sätta sig in i nya arbetsuppgifter. Du måste hålla deadlines, vara självgående och mål och resultatinriktad. Arbetet är omväxlande och stundtals stressigt, vilket innebär att du behöver vara en lugn och ansvarskännande person. Vi vill också att du har intresse för socialtjänstens arbete för barn, unga och vuxna.För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

2021-04-06 vikariat under föräldraledighet

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Ulla Eklund, avdelningschef
054-5404977