Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Sommarjobb Drifttekniker avlopp

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Teknik- och fastighetsförvaltningens cirka 550 medarbetare bygger och sköter Karlstad. Med ansvaret för en trygg och vacker miljö sköter vi kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som städ, tryckeri, fordon och konferens. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.

VA-avdelningen ansvarar för kommunens vatten- och avloppsanläggningar. Vi producerar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten. Dessutom säkerställer vi ett fungerande ledningsnät. Vi söker nu tjejer och killar som vill hjälpa till med det viktiga arbetet att sköta våra anläggningar under sommaren.

Tjänsten är placerad på VA-avdelningens avloppsenhet, Sjöstadsverket. Enheten ansvarar för drift och underhåll av kommunens nio avloppsreningsverk med tillhörande pumpstationer. Sjöstadsverket är Karlstads kommuns största avloppsreningsverk som tar emot och renar spillvatten från närmare 70 000 personer. På Sjöstad finns även en biogasanläggning med uppgradering till fordonsgas. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att få göra enklare driftteknikeruppgifter, såsom spolning av bassänger, allmän skötsel och underhåll av anläggningen (både inne- och utemiljö) samt assistans och handräckning till ordinarie personal. Beroende på din erfarenhet kan även mer kvalificerade uppgifter ingå. Uppgifterna utförs främst på Sjöstadsverket, men även arbete vid pumpstationer eller andra reningsverk kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har fyllt 18 år och som är intresserad av miljö och teknik. Vi ser gärna att du har examen från tekniskt gymnasium eller går sista året på tekniskt gymnasium. Eftergymnasial utbildning inom teknik eller miljö är meriterande. 
 
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du är driftig och kommunikativ. Säkerheten är viktig på våra anläggningar och du ska därför vara ansvarstagande och ha lätt för att ta till dig instruktioner.

B-körkort är ett krav.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Sommarjobb/Säsongsanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse (6-8 veckor under juni-aug)

Ansök senast

Referensnummer

TFN/2021:146

Antal arbetstillfällen

2

Kontaktperson

Veronica Adrian
054-540 70 98