Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Sommarjobb: Guider - Alsters Herrgård

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens bad- och idrottsanläggningar, fritidsgårdar, parklekar, bibliotek, kommunarkiv och konst i offentlig miljö. Vi driver Alster herrgård – Gustaf Frödings minnesgård, teaterbiografen Arenan, UNO – Ungdomens hus och Seniorernas hus. Våra cirka 240 medarbetare skapar goda förutsättningar för idrotten, kulturen och föreningslivet.

Beskrivning

Inför kommande säsong 2021 söker vi guider till Alsters herrgård - Gustaf Frödings minnesgård. Tjänsterna är timanställningar på ca 50 % maj-september samt timmar i april för utbildning. Vi söker i första hand guider som kan arbeta hela säsongen och inte enbart delar. Att arbeta som guide på Alsters herrgård innebär ett stort engagemang för verksamheten och Gustaf Fröding. Som guide ser du helheten men också de små detaljerna.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår guidning i utställningen om Gustaf Fröding samt att sköta butiken/receptionen. I detta ingår värdskap, ta emot bokningar och butiksförsäljning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är

- glad och serviceinriktad, gärna med erfarenhet av serviceyrken, eftersom arbetet innebär mycket kundkontakt och vi vill att alla våra besökare ska känna sig välkomna och väl omhändertagna. Värdskapet är av yttersta vikt.

- intresserad av litteratur eller liknande inom kulturområdet och har studerat eller studerar på högskolenivå eller motsvarande.

- en god berättare som tycker att det är roligt att tala inför grupp, eftersom visningarna är en stor och viktig del i verksamheten.

- kreativ och flexibel, eftersom arbetet ofta innebär att hålla koll på många saker samtidigt.

- intresserad av kultur i Värmland och turism, eftersom receptionen/butiken fungerar som turistinformation.

Urval sker löpande.För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Sommarjobb/Säsongsanställning

Omfattning

Deltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

5

Kontaktperson

Per-Olov Byh
054-540 24 41

Miriam Kaukosalo
054-540 23 68