Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Arbetsterapeut

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Vård- och omsorgsförvaltningen ger stöd åt äldre och personer med funktionsnedsättning. Här arbetar runt 2 000 medarbetare inom vårdboenden, trygghetsboenden, hemtjänst, funktionsstöd, hälso- och sjukvård samt på vårt biståndskontor. Det är viktiga jobb där vi gör skillnad på riktigt. Vårt mål är att alltid ge professionell vård och omsorg med människan i fokus.

Som arbetsterapeut hos oss erbjuds du ett varierande, stimulerande och utvecklande arbete!  
Du träffar Karlstadsbor i åldrarna 7 år och uppåt inom ordinärt boende, särskilt boende, trygghetsboende och LSS-boende eller på daglig verksamhet. Du möter patienter med funktionsvariation som p g a omgivande miljö fått en begränsning som påverkar aktivitetsförmåga och möjlighet till delaktighet. Arbetet innebär att stödja människan att utveckla fysiska, kognitiva och sociala förmågor och ditt mål är att hjälpa patienten finna nya lösningar till en fungerande vardag. 

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut arbetar du i förebyggande, aktivitetsbevarande och i aktivitetshöjande syfte. Dina närmsta kollegor är arbetsterapeuter och fysioterapeuter, vilket bidrar till en holistisk syn gällande människans aktivitets- och funktionsförmåga. 

Arbetsterapeutens arbetsuppgifter är att värdera vårdbegäran och bedöma behovet av arbetsterapi utifrån förvaltningens uppdrag och fastställda arbetsordning. Du gör bedömningar, åtgärder och uppföljningar enl arbetsterapiprocessen, som du sedan dokumenterar i vårt journalsystem.
Du vidtar egna åtgärder där det ingår att förskriva hjälpmedel, skapa strategier och att utföra träning i aktivitet, alternativt ordinerar utförandet av utvalda åtgärder. Du skriver även intyg gällande patientens aktivitetsförmåga. 
En annan del av arbetet är att utreda behov av förändringar i den fysiska miljön. Du ansvarar för handledning, råd, stöd och information till övrig teamet i enskilda patientärenden. 

För oss är det viktigt att du känner dig trygg, att du får utvecklas både i din yrkesroll och som människa. Vi satsar på att ge dig en bra introduktion med tillgång till mentorer, nära handledarskap på ditt kontor och kontinuerlig kompetensutveckling när du börjar din anställning hos oss. 

Kvalifikationer

Du är legitimerad arbetsterapeut. Det är meriterande om du har erfarenhet från kommunal- och/eller landstingsverksamhet.

Du stimuleras av möten med människor där du alltid är mån om att ge ett professionellt bemötande enligt vår värdegrund. Då merparten av din arbetstid är förlagd i patientens hem är du självständig, har lätt för att kommunicera, är flexibel och samarbetsinriktad. Stor vikt läggs därför vid personlig lämplighet. 

B-körkort för manuell växel behövs för att besöka patienterna. 
 
Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Övrigt

Vi har individuell lönesättning, bra förmåner som bl a flex-avtal och anställningsvillkor enligt kollektivavtal.

Innan erbjudande om anställning begär vi enligt vår policy att få se utdrag ur Polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

2

Kontaktperson

AnnaKarin Westlund anna-karin.westlund@karlstad.se
054-540 57 58