Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Arbetskonsulent

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor.
Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.

Arbetsuppgifter

Enheten för arbetsrehabilitering och sysselsättning söker nu arbetskonsulent. Vi arbetar med personer som har en psykisk ohälsa vilket ibland också kan vara ett resultat av ett tidigare missbruk. Som arbetskonsulent inom vår enheten arbetar du framför allt inom olika spår av arbetsrehabilitering. Vi har både en mer traditionell arbetsrehabilitering där vi bl.a. kan kartlägga aktivitetsbegränsningar hos individen men också utifrån metoden IPS (individual placement and support) vilket är en arbetsrehabiliteringsmetod med fokus på anställning på reguljära arbetsmarknaden och där stödet sker på plats i skarpt läge.

 

Vi söker nu en arbetskonsulent med gröna fingrar till vår rehabiliteringsverksamhet, Överstens handelsträdgård.
I rollen ska du handleda våra deltagare i olika aktiviteter inom trädgårdsskötsel. Vi har bland annat ett växthus där vi odlar i rehabiliterande syfte och en fantastisk trädgård. I verksamheten har vi även stående inslag av friskvård och stressreducerande övningar. Du är en del av ett litet team som arbetar tätt för att skapa en meningsfull tillvaro för våra deltagare och är engagerad i deras progression. I teamet ingår även en arbetsterapeut och en samordnare. I rollen så följer även ett dokumentationsansvar enligt gällande regler och riktlinjer.Kvalifikationer

3-årig universitetsutbildning beteendevetare, socionom, socialpedagog. Erfarenhet av småskalig odling är till fördel.  För att fungera som arbetskonsulent måste du ha en mycket god förmåga till samverkan. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Körkort krävs. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Tillträde efter överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Martin Seppänen
054-5405092