Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Ärendehandledare till Västra utredningsenheten

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor.
Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.

Beskrivning

Familjeavdelningens Västra utredningsenhet söker ärendehandledare till ett av de två handläggarteamen på enheten.

Arbetsuppgifter

Arbetet som ärendehandledare innebär att du handleder och vägleder socialsekreterarna i deras dagliga arbete. I tjänsten ingår även att utveckla verksamheten och dess rutiner i samarbete med familjeavdelningens övriga ärendehandledare.
På familjeavdelningen arbetar vi enligt metoden Signs of Safety och utreder enligt BBIC.

Om Du kommer till oss kommer Du att få arbeta i ett team med mycket kompetenta, ambitiösa och engagerade medarbetare med en hög arbetsmoral. Vi har en väl fungerande struktur på familjeavdelningen vilket gör arbetet enklare.

Västra utredningsenheten tillhör organisatoriskt Arbetsmarknads- och Socialförvaltningens Familjeavdelning, en av två utredningsenheter. Enhetens uppdrag är att bedöma behov av skydd och stöd för utsatta barn, ungdomar och deras familjer. Västra Utredningsenheten handlägger utredningar och bistånd enligt SoL och LVU gällande barn och unga 0-18 år.

Kvalifikationer

Socionomexamen
B-körkort
Grundutbildning Signs of Safety

Gedigen erfarenhet av arbete med barnavårdsfrågor inom socialtjänsten erfordras. Du som söker ska vara öppen för att arbeta i en tillvaro där man hela tiden kan behöva omprioritera arbetet utifrån växlande förutsättningar. Arbetet ställer höga krav på förmåga till samarbete. Förutom kompetens och erfarenhet kommer särskilt beaktande göras för att komplettera gruppen utifrån personliga egenskaper.

Intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden gått ut.För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Tillträde efter överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Linda Schutsch
054-5405043