Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Rektor med vilja att utveckla och leda i Karlstads kommun

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Beskrivning

Karlstads kommun växer som aldrig förr, våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och göra skillnad för Karlstads elever. I Karlstads kommun får du utvecklas tillsammans med professionella kollegor som vill göra skillnad redan idag. Vi arbetar systematiskt med att utveckla vårt ledarskap, pedagogiska kunnande och kvalitetsarbete. I Karlstads kommun är skolan viktig och det märks. 

Mariebergsskolan söker en rektor med stort engagemang för alla elevers rätt att lyckas. Mariebergsskolan är en högstadieskola med 400 elever i årskurserna 7-9Skolans elevunderlag representerar ett tvärsnitt av vårt samhälle och det stoltseras med hög trivsel bland elever och medarbetare. På skolan är det viktigt att arbeta främjande och förebyggande för elevers hälsa och lärande. 

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som rektor i grundskolan är att fokusera på det pedagogiska ledarskapet. Det innebär att du skapar förutsättningar för pedagogerna att lyckas med sitt uppdrag så att alla elever når alla mål. Att skapa förutsättningar innebär att du organiserar, driver och utvecklar verksamheten mot ett lärande som bygger på vetenskap och beprövad erfarenhet. Du skapar goda relationer och ett gott samarbetsklimat med personal, elever, vårdnadshavare, fackliga företrädare och övriga omvärldskontakter. Genom att våga utmana din omgivning på ett positivt sätt skapar du engagemang. Du utgår alltid från eleven i centrum och tillsammans med kollegor och medarbetare skapas en attraktiv skola som ger eleverna goda förutsättningar för det framtida arbetslivet och en god grund för det livslånga lärandet.

I Karlstad har vi ett viktigt och nära samarbete med Karlstad Universitet. Det speglar sig i att vi har högst andel behöriga lärare i hela Sverige enligt undersökningen Bästa skola, vilket är en av de förutsättningar vi är stolta över att kunna erbjuda dig.

Du ingår i barn- och ungdomsförvaltningens rektorsgrupp. Rektorsgruppen leds av utbildningschefen som också är din chef. Vi arbetar med kollegialt lärande inom chefsgruppen och med våra medarbetare. I ditt uppdrag som rektor har du tillgång till barn- och ungdomsförvaltningens stödfunktioner för Centrala elevhälsan, HR, juridik, vikariesamordning, digitalisering lokaler och ekonomi. I det systematiska kvalitetsarbetet har vi stort fokus på elevhälsa och arbetet med att möta variationer och skapa magi i klassrummet. 

Hos oss får alla nya chefer gå kommunens chefsprogram Ledarskap i Karlstad kommun. Om du inte gått Rektorsutbildningen, så vill vi att du gör det efter att du gått Ledarskapsprogrammet. Vi ger också kontinuerligt interna utbildningar. Vi satsar på våra chefer!

Kvalifikationer

Som ledare är du professionell, tydlig och modig. Du söker dig till ett sammanhang där du blir utmanad och samtidigt får leda ett arbete med att skapa något du tror på.

Vi söker en rektor som har förmågan att kunna lyfta blicken och se helheten. Du har alla elevers rätt till stöd och stimulans i fokus och du skapar förtroende som utvecklar arbetet framåt och främjar delaktighet och arbetsglädje. Vi förväntar oss att du, utöver ditt eget ansvarsområde, även tar ett ansvar för grundskolans utveckling som helhet och bidrar till en kollektiv kapacitetsupplevelse.

Formella krav är att du har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning. Du ska vara väl förtrogen med LGR 11 och skolans regelverk och du håller dig gärna uppdaterad inom aktuell skolforskning. Önskvärt är att du har skolledarerfarenhet samt att du genomfört den statliga rektorsutbildningen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Känner du igen dig i denna beskrivning? Då kan du vara precis den vi söker. Välkommen att utvecklas med oss!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Utbildningschef Johan Sjövall
054-5402908