Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Resurs svenska mellanstadiet Frödingskolan

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Beskrivning

Frödingskolan är en grundskola med c:a 280 elever i årskurserna 4-9. Skolan ligger på Kronoparken, c:a 7 km öster om Karlstads centrum. Några hundra meter bort finns den F-3 skola där den allra största delen av våra elever kommer från och inom området finns ett tätt samarbete mellan grundskolor och förskolor då vi arbetar med ett 1-16 årsperspektiv på barnets utveckling. Vi söker nu 1-2 personer som kan förstärka vårt arbete på mellanstadiet under resten av vårterminen.

Arbetsuppgifter

  • Arbete med stöd i ämnena svenska och svenska som andraspråk med fokus på att fler elever ska nå E-nivå. Du arbetar självständigt med elever, enskilt eller i mindre grupp, men arbetet samordnas av arbetslagets lärare och speciallärare så du behöver inte ta ansvar för den långsiktiga planeringen. 

  • Stöd för en mindre grupp elever som kunskapsmässigt och socialt behöver mycket nära handledning av en lyhörd men trygg person. Du arbetar självständigt med elever enskilt eller i mindre grupp, men arbetet samordnas av arbetslagets lärare och speciallärare så du behöver inte ta ansvar för den långsiktiga planeringen.

Kvalifikationer

  • Förståelse för inlärning av svenska, både för elever med svenska som modersmål och elever med ett annat modersmål.
  • Erfarenhet av undervisning.
  • Mycket god förmåga att skapa relationer med olika typer av elever. Kanske har du erfarenhet av arbete i särskola eller andra verksamheter där du mött elever med intellektuella och sociala funktionsvariationer. 
  • Lärarlegitimation är meriterande men inte ett krav.

Sammantaget omfattar ovanstående uppdrag en heltid, men utifrån de sökandes profiler kan det också bli aktuellt med två halvtider förlagda till 5 dagar per vecka.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Visstidsanställning 3-6 månader

Omfattning

Heltid/Deltid

Tillträdesdatum

8 mars

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Kristin Andersson
054-5401136