Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Systemförvaltare

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Karlstads Energi AB ägs av Karlstads kommun och erbjuder produkter och tjänster som gör det enklare att leva ett mer hållbart liv. Vi är cirka 150 engagerade medarbetare som bland annat producerar och levererar förnybar värme och el samt ansvarar för återvinning och miljötjänster. Tillsammans med våra kunder utvecklas vi för att vara hållbara, nära och framåt.

Din arbetsplats

Stabsavdelningen söker nu en systemförvaltare för våra administrativa verksamhetssystem. Våra administrativa verksamhetssystem stödjer processerna för kundinformation och fakturering, budget och prognos, underhåll och lager, registrering och vägning av bränsle och avfall. Du kommer att ingå i enheten IT, men får även nära kollegor inom Redovisning och Inköp samt Fastighet som finns inom samma avdelning. Du blir en viktig del för att utveckla samt uppnå en effektiv förvaltning av bolagets administrativa verksamhetssystem. 

Arbetsuppgifter

Som Systemförvaltare kommer du även att ha rollen objektledare för de administrativa verksamhetssystemen och dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Utveckla och förvalta de administrativa verksamhetssystemen enligt förvaltningsstyrningsmodell pm3
  • Tillsammans med verksamheterna ta fram en årlig förvaltningsplan
  • Leda och planera genomförande av aktiviteter utifrån förvaltningsplan
  • Leda arbetsgrupper och rapportera till styrgrupp
  • Ansvara för tester inför förändringar och uppgraderingar av verksamhetssystemen
  • Utbilda och ge användarstöd i verksamhetssystemen
  • Hantera konfiguration och behörigheter
 • Budgetarbete avseende verksamhetssystemen
 • Aktivt deltagande i förbättringsarbete för enheten, avdelningen och bolaget

I arbetet kommer du att ha ett nära samarbete med bolagets verksamheter, kommunens IT-avdelning och våra systemleverantörer.

Kvalifikationer

Du har goda IT-kunskaper och har en stark analytisk förmåga och kan se både detaljer såväl som helheten. Du är driven, framåt samt har en god kommunikationsförmåga och vana av att utbilda och informera. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Du ser möjligheter och drivs av viljan att utveckla och förbättra utifrån verksamheternas behov. I rollen är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga, är noggrann och är bra på att strukturera ditt arbete.

Formell utbildning: Universitets-/högskoleutbildning eller likvärdig inom systemvetenskap.
Yrkeserfarenhet: Erfarenhet från arbete med förvaltning av system och arbete i projektform. Erfarenhet från energibranschen och inom förvaltningsstyrningsmodell pm3 är meriterande.  

 

Alkohol- och drogtest kommer att genomföras innan anställning.

Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer att ske innan anställning.

 För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

2021-10-01 eller enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Per Johansson, Enhetschef IT
054-540 71 69