Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Byggledare

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Teknik- och fastighetsförvaltningens cirka 550 medarbetare bygger och sköter Karlstad. Med ansvaret för en trygg och vacker miljö sköter vi kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som städ, tryckeri, fordon och konferens. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.

Tjänsten är placerad på gatuenheten som ansvarar för drift, förvaltning och utveckling av gator, vägar, belysning, broar, trafikljus, renhållning på allmän platsmark samt vinterväghållning. Arbetet utförs i nära samarbete med övriga enheter och avdelningar inom teknik och fastighetsförvaltningen och även med externa samarbetspartners.

Arbetsuppgifter

Som byggledare på gatuenheten kommer du att ingå i en grupp med ansvar för genomförandet av hela processen, från planering till färdig anläggning/område. Du deltar i projektens alla skeden med särskild fokus på projekterings- och anläggningsskedena samt i att hantera de ramavtal som finns och vid behov upphandla nya.

Du kommer att vara en del i en projektgrupp som bildar en viktig kunskapsbank och som gör oss till en god beställare och som ser till att vi håller bra kvalité på våra jobb. Du är ansvarig för att tillsammans med trafik- och gatuingenjörer förverkliga kommunens planering och projekteringen med fastighetsägare, ledningsägare och övriga intressenter.

Du kommer arbeta med att göra kostnadsberäkningar och ta fram andra underlag som behövs för planering och utförande. I rollen som byggledare är du beställarens representant, ansvarar för att samordna entreprenaden samt är den som i håller kontakten med entreprenörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning inom anläggning/bygg, väg och vatten eller annat relevant kunskapsområde. Alternativt att du har förvärvat motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Har du erfarenhet av att jobba som byggledare inom exploaterings- och infrastrukturprojekt är det meriterande. Vi ser gärna att du har kunskaper i entreprenadjuridik och AMA Mark och AF samt AB. Erfarenhet av offentlig upphandling är meriterande.

Som person är du drivande, utåtriktad med god samarbetsförmåga och bra på att motivera dina kollegor. Vi söker dig som är serviceinriktad, vill lösa uppgiften på bästa sätt och det är naturligt för dig att tänka utanför ramen och hitta nya lösningar tillsammans med alla berörda parter. Som byggledare är du ansvarig för entreprenadens genomförande och resultat i nära samarbete med kollegor, konsulter och entreprenörer, därför är det viktigt att du har en särskilt god kommunikations- och samarbetsförmåga.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

B-körkort är ett krav.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Referensnummer

TFN/2021:2002

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Niklas Karlsson, gatuchef
054-540 6559