Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Lärare i idrott och svenska

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Beskrivning

Ilandaskolan är en högstadieskola som ligger i nordvästra Karlstad. Skolan har goda studieresultat och hög behörighet till gymnasiet. Skolan präglas av studiero och hög grad av trygghet och trivsel. Lokalerna är ljusa och fräscha. På skolan går drygt 500 elever i grundskolan och i särskolan och här arbetar sammanlagt ca 70 personal. Grundskolans 16 klasser är uppdelade i tre vertikala arbetslag med var sitt lärararbetslag knutet till sig. Lärararbetslagen har ett nära samarbete med Elevhälsoteamet bestående av psykolog, kurator, skolsköterska och två speciallärare samt rektor. Det råder god stämning i personalgruppen och alla arbetar och hjälps åt, för att elever ska må bra och lyckas med sina studier.Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår undervisning i idrott och hälsa samt i svenska. Förutom undervisning i idrott och svenska kan det bli aktuellt med undervisning i elevens val. Mentorskap ingår i tjänsten och du kommer att tillhöra ett av skolans tre arbetslag. Förutom samarbetet i arbetslaget, ingår samarbete med kollegor i respektive ämnesarbetslag. Du är positiv till att arbeta ämnesövergripande och du anpassar din undervisning till elevers olika behov och är därmed engagerad i att göra lärandet tillgängligt för alla.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig, legitimerad och erfaren lärare i idrott och hälsa och i svenska. Tjänsten kan även kombineras med ytterligare något ämne som exempelvis spanska eller tyska. Du ska vilja och ha förmåga att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du ska ha ett stort intresse för ungdomars mående och lärande. Att arbeta digitalt är en självklarhet för dig. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

 För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

2021-08-09

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Maria Skoogh
054-540 31 74