Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Speciallärare mot utvecklingsstörning, Hultsbergsskolan

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Beskrivning:

Hultsbergsskolan är en F-9 skola i Karlstads västra delar med ca 520 elever. På skolan finns också en grundsärskoleenhet som heter Askedala. 

Arbetsuppgifter:

Du kommer ingå i grundsärskolans arbetslag. I tjänsten igår mentorskap för elever. På Askedala läser idag samtliga eleverna efter grundsärskolans ämnesområden men tjänsten kan även innebära undervisning mot grundsärskolans ämnen. Som lärare har du det yttersta ansvaret för det pedagogiska arbetet. Du har ett tätt samarbete med övrig pedagogisk personal och även de personliga assistenterna som är knutna till vissa elever. Du behöver vara flexibel, lyhörd, lugn, trygg och inneha en god samarbetsförmåga samtidigt som du är lösningsfokuserad och ha en förmåga att driva verksamheten framåt med positiva och goda resultat. Ditt arbete med eleverna ska vara välplanerat, strukturerat och väl anpassat till varje elevs behov, förutsättningar och möjligheter. Du ska känna till aktuella styrdokument och kan omsätta pedagogisk teori i praktik. I ditt arbete bör du dessutom vara noggrann med att upprätta mål för verksamheten och följa upp dessa i skolans kvalitetsarbete. Utöver undervisning ingår även att stötta elever med deras omsorgsbehov. Som ansvarig för eleverna ställs därför höga krav på planering för elevernas hela skoldagar samt samverkan med många andra professioner och nätverk som finns runt eleven. 

Kvalifikationer:

Du innehar lärarexamen med lärarlegitimation för grundskollärare el förskollärare samt att du har utbildning som speciallärare inriktning utvecklingsstörning. 

Det är även meriterande och önskvärt att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med flera av följande områden:

- intellektuell funktionsnedsättning

- flerfunktionshinder

- neuropsykiatriska funktionshinder

- tydliggörande pedagogik

- AKK (alternativ kompletterande kommunikation)

- tecken och bildstöd

-digital teknik

- syn och hörselnedsättningar

  För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

2021-08-09, Tjänsten tillsätts utifrån att erforderliga beslut fattas

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Marie-Louise Elfstedt
054-5403185