Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Sjukskötersketrainee

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Vård- och omsorgsförvaltningen är en förvaltning med fokus på utveckling och nytänk, vilket bland annat syns genom att vi är utsedda till modellkommun för välfärdsteknik inom Sverige. I förvaltningen arbetar runt 2 000 medarbetare inom vårdboenden, trygghetsboenden, hemtjänst, funktionsstöd, hälso- och sjukvård samt på vårt biståndskontor. Det är viktiga jobb där vi gör skillnad på riktigt. Vårt mål är att alltid ge professionell vård och omsorg med människan i fokus.

Beskrivning

Är du nyutbildad sjuksköterska med max ett års arbetslivserfarenhet? Då har vi ett jobb till dig!

Vi erbjuder nu tre trainee-tjänster som sjuksköterska. Vi vill ge möjlighet till längre upplärning och möjlighet att få jobba inom olika områden under en längre tid. Ta chansen att få lära dig ett jobb som är viktigt på riktigt!

Hos oss erbjuds du ett varierande, stimulerande och utvecklande arbete inom ordinärt boende, särskilt boende och korttidsboende. Som sjuksköterska träffar du våra Karlstadsbor som är sju år och äldre. Du har en konsultativ och handledande roll och är ett stöd för omvårdnadspersonalen i de dagliga hälso- och sjukvårdsinsatser som ska utföras.

Arbetsuppgifter

Traineeperioden löper från september till maj. Den förlängda introduktionen börjar med fyra månader på vårdboende, därefter fyra månader inom hemtjänst. Den sista månaden kan du välja mellan att vara inom LSS, inom socialpsykiatrin eller inom korttidsvård.

Under hela tiden går du bredvid en patientansvarig sjuksköterska som handleder dig. Du får även ta eget ansvar för cirka åtta-tio patienter som din handledare annars har ansvaret för, så att du har tillgång till bollplank hela tiden.

Du kommer även ha hjälp av våra mentorer under upplärningen och kontinuerlig kompetensutveckling även efter trainee-perioden. Se mer om mentorerna i filmen här!

Inom hälso- och sjukvård arbetar idag cirka 120 sjuksköterskor/distriktssköterskor med att ge en god och säker vård. Efter trainee-perioden kan du ta över som patientansvarig sjuksköterska (PAS) med huvudansvaret för den övergripande planeringen kring kundens hälso-och sjukvårdsinsatser, såväl planerade som akuta. Du leder omvårdnadspersonal i hälso- och sjukvårdsinsatser, samverkar med kollegor och andra yrkesprofessioner i teamet runt kunden. Du medverkar också i de utvecklingsarbeten som pågår inom teamet och organisationen.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med max ett års tidigare erfarenhet.

Du har B-Körkort och kan cykla för att kunna ta dig till våra kunder.

I arbetet som sjuksköterska är ett professionellt förhållningssätt viktigt. Ett gott bemötande i kontakten med våra kunder, anhöriga och samarbetspartners är en förutsättning för att lyckas bra. Vi jobbar kontinuerligt och aktivt med vår värdegrund.

Att vara aktiv i att utveckla arbetssätt och metoder i teamet och organisationen uppmuntras av dig.

Som person är du samarbetsinriktad, flexibel, kan arbeta självständigt och har lätt för att kommunicera och samverka i grupp. Stor vikt läggs därför vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi har individuell lönesättning, flexavtal och anställningsvillkor enligt kollektivavtal.

Innan erbjudande om anställning begär vi enligt vår policy, att få se utdrag ur Polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

3

Kontaktperson

Ewa Sandberg
054-540 5884

Peter Nylander
054-540 5795