Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Utredningsingenjör

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Teknik- och fastighetsförvaltningens cirka 550 medarbetare bygger och sköter Karlstad. Med ansvaret för en trygg och vacker miljö sköter vi kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som städ, tryckeri, fordon och konferens. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.

Beskrivning

VA-avdelningens enhet Projekt VA söker nu dig som vill arbeta i en engagerande miljö där du blir en viktig kugge i en samhällsviktig verksamhet. Vi ansvarar för den långsiktiga VA-planeringen inom kommunen. Enheten består av ca 20 personer som arbetar med VA i samhällsplanering, strategisk planering, va-kartan, modellering och kapacitetsberäkningar samt bygg- och projektledning.

Nu söker vi en utredande VA-ingenjör för våra vattenverk, vattentorn och tryckstegringsstationer.

Arbetsuppgifter

Hos oss får du jobba med utredningar för våra vattenanläggningar; vattenverk, vattentorn och tryckstegringsstationer. Utredningarna kommer handla om olika skeenden för vattenanläggningarna och kommer att variera i omfattning både vad det gäller tid och komplexitet.

Utredningarna kan handla om att göra strategiska utredningar om anläggningarnas framtid, förstudier för processförändringar eller förnyelse av anläggning. Ditt arbete kommer ligga till grund för strategiska beslut och utgöra underlag för kommande projekt. När så krävs kommer du att stötta enheten Vatten med processtöd, driftuppföljning och insatser vid driftstörning. Ibland kommer du att agera beställare för konsultavrop och upphandlingar. Tillsammans med kollegor på enheten och avdelningen ansvarar du för den strategiska planeringen för våra vattenanläggningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har teknisk högskoleutbildning med inriktning mot VA-process eller annan relevant utbildning som gett kunskap om VA-verksanläggningar och VA-processer. Alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens genom tidigare arbetserfarenheter inom VA-området som bedöms likvärdiga. Meriterande är erfarenheter av strategiskt utredningsarbete och kunskaper inom hydrogeologi.

Du kan arbeta självständigt och har stort eget driv. Du vill lösa uppgiften på bästa sätt och tycker att en viktig del i det är att samarbeta med alla berörda parter. Det är därför viktigt att du har en särskilt god kommunikations- och samarbetsförmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Att kunna arbeta strukturerat, ta initiativ, analysera komplexa frågeställningar, vara öppen för nya metodval, är förmågor som vi värdesätter högt och som du kommer att ha stor nytta av i ditt arbete.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Referensnummer

TFN/2021:2328

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Maria Dåverhög
054 - 540 71 25