Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Systemförvaltare

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Teknik- och fastighetsförvaltningens cirka 550 medarbetare bygger och sköter Karlstad. Med ansvaret för en trygg och vacker miljö sköter vi kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som städ, tryckeri, fordon och konferens. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.

Avdelningen för offentlig utemiljö ansvarar för kommunens vägar, parker, torg och andra offentliga platser. Tjänsten som systemförvaltare är placerad på kundenheten. Enheten består av 22 medarbetare. I enhetens uppdrag ingår bland annat att yttra sig kring tillstånd som söks på den offentliga utemiljön, att hantera parkeringsfrågor och att hjälpa hela avdelningen med kundspecifika frågor, som till exempel system, kommunikation och kvalitet.

Arbetsuppgifter 

Systemförvaltaren utgör en mycket central roll för att förvaltningsprocessen ska fungera. Du kommer vara en resurs och stötta verksamheterna med din kunskap. Arbetet innebär ett löpande förbättringsarbete av digitala arbetssätt samt medverka vid förändringsarbeten av systemen och arbetsmetoderna.

Som systemförvaltare ingår lagring och förvaltning av dokumentation med fokus på de system som avdelningen använder. De aktuella systemen är bland annat SharePoint, DeDu, Sokigo, Pythagaros, e- tjänster samt EPI-plattform. Du kommer även vara avdelningens GDPR-ombud. I det löpande arbetet ingår även en aktiv informationshantering i bygga- och skötaprocessens alla led där avdelningen deltar.  

Förvaltningen är i en fas av utveckling rörande informationshantering och digitalisering. Du kommer att ingå i förvaltningens nätverk för information och system och arbeta i nära samverkan med kollegor på avdelningen men också med andra förvaltningar i kommunen. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom teknik, data och/eller system eller likvärdig arbetslivserfarenhet som arbetsgivarens bedömer relevant. Du har mycket goda datorkunskaper och vi ser gärna att du har erfarenhet av Sharepoint och/eller andra dokumentationssystem. 

Du har ett intresse av att jobba med system och informationsförvaltning och har en fallenhet för att se helheter och att hitta lösningar. Du är självgående och kan prioritera och organiserar dina åtaganden. Ditt arbetssätt präglas av struktur och du kommer med initiativ till förbättringar utifrån system och arbetssätt som avdelningen har. 

Du är kommunikativ, pedagogisk och har lätt för att samarbeta. Vi ser det även som självklart att du har en hög servicekänsla och trivs i en roll som präglas av utvecklingsarbete och många kontaktytor. 

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Referensnummer

TFN/2021:2624

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Lena Vesterlund, enhetschef
054- 540 6986