Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Drifttekniker Fjärrvärme

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Karlstads Energi AB ägs av Karlstads kommun och erbjuder produkter och tjänster som gör det enklare att leva ett mer hållbart liv. Vi är cirka 150 engagerade medarbetare som bland annat producerar och levererar förnybar värme och el samt ansvarar för återvinning och miljötjänster. Tillsammans med våra kunder utvecklas vi för att vara hållbara, nära och framåt.

Beskrivning

Välkommen till vår avdelning Energitjänster. Vi arbetar för att leverera lokal, trygg och förnybar värme till hemmet, skolan eller arbetet till mer än 50 000 Karlstadsbor. På avdelningen finns de tre enheterna, Distribution, Projekt samt Produkter och Tjänster. Vi söker nu dig som vill arbeta som drifttekniker med fokus på fjärrvärmeledningar och fjärrvärmecentraler på vår Distributionsenhet. Du blir en viktig del i arbetet med att säkerställa värmeleveransen till våra kunder.

Arbetsuppgifter

Som drifttekniker kommer du att ingå i det team som arbetar med våra anläggningar: fjärrvärmeledningar och fjärrvärmecentraler. Teamet ansvarar för att säkra fjärrvärmeleveransen dygnet runt, året runt. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att utföra tillsyn, skötsel och underhåll av våra anläggningsdelar enligt gällande rutiner, lagstiftning och interna krav. Du kommer även styra och felsöka reglerutrustning i våra centraler. Du utför avstängningar av fjärrvärmeledningar när vi behöver utföra arbete på dessa. I undercentralen ute hos våra kunder hjälper du till med deras felanmälan och i kundkontakten förmedlar du också på ett naturligt sätt våra andra tjänster och erbjudanden. I tjänsten ingår resor inom Karlstad samt schemalagd beredskap.

Du planerar och utför ditt eget arbete på ett ansvarsfullt sätt. Du är serviceinriktad, tar egna initiativ och har en god förmåga att kommunicera med såväl kunder som med dina kollegor. Du deltar aktivt i vårt pågående förbättrings- och utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Vi vill att du är/har:

•    Utbildad drifttekniker/energitekniker eller utbildning som bedöms likvärdig
•    Yrkeserfarenhet inom drift, skötsel och underhåll inom energiteknik eller VVS
•    Körkort behörighet B
•    God datorvana. Van att arbeta i olika IT-system

Alkohol- och drogtest kommer att genomföras innan anställning.


Karlstads Energi arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Ronnie Sparrenholt, Distributionschef
054-540 72 48

Camilla Christensen, HR-chef
054-540 71 67

Bo Mattsson, Facklig representant
054-540 71 94