Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Lärare i idrott och hälsa

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Beskrivning

Västerstrandsskolan är en F-6 skola. Skolan är ny och ombyggd och stod inflyttningsklar inför läsåret 19/20. Västerstrandsskolan är en expansiv skola med mycket fina nya lärandemiljöer både inne och ute. Idag går drygt 460 elever hos oss. Skolan har fyra fritidsavdelningar, tre avdelningar F-2 och en äldreavdelning åk 3-6. Behörighet & kompetens, rörelsefokus och tillgängliga lärmiljöer är viktiga ledord när vi beskriver vår skola.

Vi söker nu en idrottslärare på heltid som tillsammans med vår andra idrottslärare ansvarar för idrottsundervisningen för alla våra elever F-6.

Arbetsuppgifter

Att vara lärare och professionell pedagog i Karlstads kommun innebär att du har höga förväntningar och en tro på att alla elever kan nå framgång utifrån sina förutsättningar. Du skapar goda relationer, såväl med elever som med vårdnadshavare, byggda på förtroende och respekt. Du är medveten om din egen påverkan på elevernas lärande. Med utgångspunkt i elevernas resultat, forskning och beprövad erfarenhet, följer du upp undervisningens kvalitet, reflekterar och utvärderar i syfte att utveckla undervisningen. Du ger framåtsyftande återkoppling till eleverna med syfte till utveckling och stöttar elever i behov av särskilt stöd. Vi arbetar med kollegialt lärande vilket innebär att du samarbetar med kollegor för att utveckla dig själv och din undervisning samt skolans pedagogiska arbete.
Som idrottslärare på Västerstrandsskolan ska du planera, genomföra och utvärdera din undervisning. Du undervisar elever i åk F-6. Du har kontakt med vårdnadshavare om det behövs. Du arbetar för att varje elev ska lyckas i ditt ämne efter sina förutsättningar. Du kommer ha ett nära samarbete med skolans andra idrottslärare och Ni planerar tillsammans för upplägg och genomförande. Du kommer även tillhöra ett arbetslag som består av lärare i åk 3-4.Kvalifikationer

Du är legitimerad grundskollärare med behörighet i idrott. Du är väl förtrogen med LGR11 och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du ska vara van att arbeta språkutvecklande. Det är viktigt att du är en relationell lärare och hela tiden arbetar efter att genom ledning och stimulans försöka få eleverna att lyckas och utvecklas i ämnet.

Du är flexibel och har god samarbetsförmåga, har lätt för att skapa goda relationer och samverka med elever, vårdnadshavare, arbetslaget, skolans elevhälsoteam samt skolledning. I ditt pedagogiska ledarskap är du en tydlig ledare och i klassrummet har du förmågan att skapa en arbetsmiljö som präglas av trygghet, förtroende och respekt. Med god didaktisk förmåga, goda ämneskunskaper, en tydlig struktur och med en varierad undervisning som är anpassad utifrån den enskilde eleven skapar du de bästa förutsättningarna för att våra elever ska uppnå kunskapskraven i LGR11.
Du ser dokumentation och bedömning av elevernas kunskapsutveckling som en självklar del i ditt arbete. Du har god förmåga för analys och reflektion och utvecklar ständigt din undervisning. Du ser dig själv som en självklar del för att skapa goda förutsättningar för elevernas lärande.För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

210809 eller efter överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Ulf Eriksson
054-5402976

Karin Thorell
054-5403389