Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Förvaltningsjurist

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Beskrivning

Karlstads kommun har med stöd av skollagen ett tillsynsansvar över de fristående förskolorna inom kommunen. Vi söker dig som vill vara med och genomföra detta viktiga tillsynsuppdrag. I Karlstads kommun får du utvecklas tillsammans med professionella kollegor som vill göra skillnad redan idag! Juristerna ingår i den administrativa avdelningen på barn- och ungdomsförvaltningens stab som arbetar med administration, utredningar, juridik, systemförvaltning och stödprocesser.

Vill du vara med och bidra till en rättssäker och effektiv myndighetsutövning? Har du ett genuint intresse av att arbeta för att ge våra barn och elever goda kunskaper och de bästa förutsättningarna för att klara framtidens utmaningar, då kan du vara den vi söker!

Arbetsuppgifter

I tjänsten som förvaltningsjurist ingår kvalitetssäkring av processer, beslut och myndighetsutövning utifrån ett juridiskt perspektiv i syfte att säkerställa hög rättssäkerhet, likvärdighet och transparens. Det ingår också att utveckla tillsynsuppdraget, se över rutiner och processer samt effektivisera området ytterligare.

Du kommer att få arbeta med tillsyn, handlägga och fatta beslut i olika ärenden. Du kommer också att få utreda uppdrag som kan handla om alltifrån utvecklingsfrågor till att svara på remisser och motioner.

I rollen som jurist kommer du även att utreda klagomål från elever eller vårdnadshavare som rör verksamheten vid t.ex. förskolor och skolor. Vidare ingår att handlägga anmälningar som inkommit till Skolinspektionen och där Skolinspektionen vill inhämta vårt yttrande.

Du kommer att arbeta självständigt men ha möjlighet till samarbete med andra utredare och jurister.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har några års erfarenhet av juridiskt arbete inom offentlig förvaltning. Du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med utredningar och du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Det är meriterande om du har erfarenhet av tillsynsarbete eller arbete med utbildningsfrågor kopplat till juridik.

Som person är du ansvarstagande, förtroendeskapande och trivs i ett konsultativt arbetssätt. För att lyckas i rollen är du engagerad med ett starkt rättspatos. Du är trygg, noggrann, lyhörd, prestigelös och strukturerad. Det är av vikt att du kan arbeta och driva ärenden självständigt och i samarbete med andra.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Jessica Ölvestad, Avdelningschef
054-5404563

Cecilia Ångman, HR-specialist
054-5403606

Lena Huldén, Tf avdelningschef v 27
054-5408702

Louise Ågren Teimar, Tf avdelningschef v 28
054-5403837