Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Lärare

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 6 500 elevers utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning på grundskole- och gymnasienivå, yrkeshögskola och svenska för invandrare. Våra skolor står för kunskap, erfarenhet, trygghet, kvalitet och glädje! Våra cirka 650 medarbetare skapar utbildning för alla.

Beskrivning

Sundsta-Älvkullegymnasiet är i slutfasen av en omfattande om- och nybyggnation. I augusti 2021 kommer skolan att vara helt klar. Vi är då Sveriges nyaste och modernaste gymnasieskola och en av de allra största. Skolan har ca 2000 elever och 250 personal. 

Vår vision är enkel. Våra elever ska nå sina mål och vara väl rustade för framtiden. Dit når vi genom att fokusera på skolglädje, goda relationer och kvalitet.

Arbetsuppgifter

Inför kommande läsår söker vi en lärare till IMAS. IMAS är ett introduktionsprogram och en del av Individuellt alternativ (IA) där elever med autismspektrumtillstånd går. Undervisningen sker i mindre grupper och har en högre grad av individualisering och utgångspunkt i den enskilde elevens förutsättningar och behov.

Som lärare på IMAS ingår du i ett arbetslag där samarbete, flexibilitet och lyhördhet för elevernas behov är viktigt.

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad lärare med ämneskombination innehållande minst två av följande ämnen: svenska, engelska, naturorienterande ämnen och matematik. Du har erfarenhet och kunskap kring elever inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) och autismspektrumtillstånd (AST).

För att klara uppdraget krävs även hög social kompetens och förmåga att inspirera och entusiasmera elever. Arbetet ställer stora krav på förmåga att samarbeta, vara flexibel och att kunna ta egna initiativ. Du är en trygg och självständig vuxen som har god förmåga att skapa en trygg relation med eleverna.

Då undervisningen kommer att vara på såväl grundskolenivå som på gymnasienivå ser vi gärna att du arbetat både på gymnasiet och på grundskola. Liknande arbetslivserfarenhet är meriterande. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Allmän visstidsanställning läsåret 2021/2022 med eventuell möjlighet till förlängning
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

2021-08-09 eller enligt överenskommelse.

Ansök senast

Referensnummer

SÄG-202108

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Susanne Brissman
054-540 15 45