Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Studie-och yrkesvägledare

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 6 500 elevers utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning på grundskole- och gymnasienivå, yrkeshögskola och svenska för invandrare. Våra skolor står för kunskap, erfarenhet, trygghet, kvalitet och glädje! Våra cirka 650 medarbetare skapar utbildning för alla.

Beskrivning

Sundsta-Älvkullegymnasiet är i slutfasen av en omfattande om- och nybyggnation. I augusti 2021 kommer skolan att vara helt klar. Vi är då Sveriges nyaste och modernaste gymnasieskola och en av de allra största. Skolan har ca 2000 elever och 250 personal.

Vår vision är enkel. Våra elever ska nå sina mål och vara väl rustade för framtiden. Dit når vi genom att fokusera på skolglädje, goda relationer och kvalitet.

Arbetsuppgifter

Inför kommande läsår söker vi en studie- och yrkesvägledare. Som SYV ingår du i ett elevhälsoteam och arbetar i nära samarbete med rektor.

Elevhälsoteamet ska bidra till att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Som SYV bidrar du med din specifika kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet, i den övergripande planeringen av elevhälsans arbete och stöttar elever, både på grupp och individnivå, med vägledning och val under gymnasietiden och inför framtiden.

Du bistår rektor med yrkesspecifik kunskap, information, råd i frågor som har betydelse för elevers lärande, utveckling och hälsa.

Varje elevs individuella förutsättningar och möjligheter är utgångspunkt i arbetet.

På rektorsområdet Teknikprogrammet, går cirka 500 elever i årkurs 1-3 och ca 40 elever läser ett fjärde år för att bli gymnasieingenjör.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad studie- och yrkesvägledare.

I ditt arbetssätt är du strukturerad och har en god förmåga att uttrycka dig både skriftligt och muntligt. Erfarenhet av digitala verktyg såsom PMO, är meriterande. Din grundsyn präglas av att du ser möjligheter och du har ett positivt förhållningssätt till människor. Du är duktig på att samarbeta och genom din förmåga att lyssna in andra skapar du förtroende och goda relationer. Du tycker om att arbete nära elever både på grupp och individnivå.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

  • Tjänsten är ett vikariat 6 månader, med eventuell möjlighet till förlängning.
  • Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
  • Intervjuer genomförs fortlöpande under ansökningstiden.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

2021-08-02 eller enligt överenskommelse.

Ansök senast

Referensnummer

SÄG-202011

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Joachim Weström
054-540 23 24